Παίκτης του Ολυμπιακού «ο καλύτερος ψηλός στην Ιταλία» (Vids)

Παίκτης του Ολυμπιακού «ο καλύτερος ψηλός στην Ιταλία» (Vids)

Ο Ιθαν Χαπ σόκαρε την Ιταλία με τις εμφανίσεις του, κέρδισε εγκώμια και... προβληματίζει Ολυμπιακό και ενδιαφερόμενους.

Είναι ο παίκτης-ερωτηματικό στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Ενας παίκτης που ελάχιστοι υπολόγιζαν. Περισσότεροι χλεύαζαν. Και η συντριπτική πλειοψηφία αγνοούσε ακόμη και την παρουσία του στους Ερυθρόλευκους. Κι όμως, το όνομα του Ιθαν Χαπ δεν είναι απλά γνωστό, πλεόν, στο κοινό των Πειραιωτών. Αλλά και σε όλη την μπασκετική Ευρώπη. Η οποία έμαθε για τα καλά τον ύψους 2.08 σέντερ του Ολυμπιακού, λόγω όσων έκανε στη διάρκεια της χρονιάς με τη φανέλα της Κρεμόνα.

Ο Χαπ άλλαξε την εικόνα τη ιταλικής ομάδας. Από σύλλογο που βρισκόταν κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού, έφτασε να είναι ομάδα 5άδας! Με τον 24χρονο (07/05/1996) Αμερικανό σέντερ, να κάνει πράγματα και θαύματα στους περίπου τέσσερις μήνες που φόρεσε τη φανέλα της. Οι μέσοι όρου του, «λένε» τα πάντα για την απόδοσή του: 18.3 πόντους, 9.3 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 1 μπλοκ, 2 κλεψήματα, 3 λάθη, με 65% στα δίποντα, 58% στις βολές!

Σύμφωνα με τον 31χρονο Κροάτη φόργουορντ της Κρεμόνα, Γιόσιπ Σόμπιν, ο Χαπ δεν είναι απλά ένας καλός ψηλός. Αλλά ο καλύτερος ψηλός της Legabasket. Ο κορυφαίος σέντερ του πρωταθλήματος, συνολικά.

Με τον Σόμπιν, να μην κανει… τσιγκουνιές στα καλά λόγια για τον Χαπ: «Η άφιξη του Χαπ άλλαξε τη χρονιά της ομάδας και τη δική μου ξεχωριστά. Έπαιζα πλάι στον καλύτερο σέντερ του πρωταθλήματος και αυτό με έκανε καλύτερο. Στα 30 μου μπορώ να ακόμη βελτιώνομαι και να μαθαίνω περισσότερα».

Επί της ουσίας δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Το αντίθετο. Πρόκειται για τη γενική άποψη που επικρατεί στο ιταλικό μπάσκετ. Καθώς ο Χαπ αποτελεί έναν Old school ψηλό, που κάνει τα «μικρά πράγματα» τόσο καλά και με τέτοια μεθοδικότητα, που προκαλεί αίσθηση. Και παρότι δεν είναι «πολύ» (ψηλός, γρήγορος, δυνατός) σχεδόν σε τίποτα, είναι «πάρα πολύ» σε μπασκετικό IQ και γνώση των βασικών αρχών του σπορ. Με αποτέλεσμα να κυριαρχεί αθόρυβα και χωρίς να εντυπωσιάζει. Μάλιστα, η ανάλυση της ιταλικής εξειδικευμένης ιστοσελίδας «basketuniverso.it», αποτελεί ύμνο σε όσα έκανε ο Αμερικανός φέτος.

Οσο για το μέλλον του Χαπ; Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο. Ουσιαστικά ο δανεισμός στην Κρεμόνα έχει λήξει, καθώς το πρωτάθλημα δύσκολα θα συνεχιστεί. Ο 24χρονος σέντερ έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021. Αλλά και ένα σχετικά χαμηλό buy out, που φτάνει τις 200.000 ευρώ. Ηδη τα σενάρια για το ενδιαφέρον της Αρμάνι είναι γνωστά. Αλλά δεν είναι μόνο οι Μιλανέζοι. Πολλοί σύλλογοι δείχνουν διάθεση να ασχοληθούν ενεργά με τον Χαπ. Αλλά όλα θα κριθούν από τις αποφάσεις που θα πάρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει στο «5» τον Οκτάβιους Ελις, πήρε τον Χασάν Μάρτιν και έχει στο «περίμενε» τον Ογκουστιν Ρούμπιτ, που παίζει σε δύο θέσεις. Χωράει στο ρόστερ ο Χαπ; Αυτό καλείται να αποφασίσει ο Μπαρτζώκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ