Αυτή είναι η επιστολή του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη – Ξεκινούν άμεσα προπονήσεις

Αυτή είναι η επιστολή του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη – Ξεκινούν άμεσα προπονήσεις

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν στείλει επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και ζητούσαν να τους δοθεί άδεια για να ξεκινήσουν άμεσα προπονήσεις, προκειμένου να προετοιμαστούν για την Ευρωλίγκα - Αναλυτικά όσα ανέφεραν οι Πειραιώτες.

Σε διαδικασία επανεκκίνησης βρίσκεται ο ελληνικός αθλητισμός, μετά το lockdown που είχε επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Οι ποδοσφαιριστές, αλλά και μια σειρά από αθλητές των λεγόμενων «αθλημάτων χαμηλής επικινδυνότητας» ήδη εδώ και λίγες ημέρες προπονούνται ατομικά, με στόχο την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι αθλητές των υπόλοιπων σπορ δεν μπορούσαν να προπονηθούν. Κάτι που ρυθμίστηκε σήμερα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε και δίνει τη δυνατότητα για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από 11-17 Μαΐου, σε άτομα άνω των 15 ετών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι ομάδες μπάσκετ, αλλά και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2.

Μια απόφαση, που προκάλεσε όπως είναι λογικό χαμόγελα στις ομάδες μπάσκετ, όπως είναι αυτή του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι πριν από λίγες ημέρες είχαν στείλει επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία ζητούσαν να δοθεί άδεια για να επιστρέψουν στις προπονήσεις, τηρώντας φυσικά αυστηρά πρωτόκολλα όπως αυτά των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Οι Πειραιώτες μέσω της επιστολής τους έδειξαν με τον πλέον περίτρανο τρόπο την επιθυμία τους να επιστρέψουν άμεσα στις προπονήσεις, προκειμένου να προετοιμαστούν για τους αγώνες της Ευρωλίγκας. Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο μπάσκετ είναι πιθανό να αρχίσει και πάλι τον επόμενο μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Εχουν περάσει ήδη δύο μήνες απραξίας και άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο επιθυμούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις και στην αγωνιστική δράση.

Οι Πειραιώτες στην επιστολή τους ζητούσαν από τον Λευτέρη Αυγενάκη «να δοθεί ειδική άδεια στους παίκτες τους, να προπονούνται είτε ατομικά, είτε/και σε μικρά group αθλητών, τόσο σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ όσο και σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ και συγκεκριμένα στο ΣΕΦ», αφού όπως ανέφεραν «η διοργάνωση της Euroleague δεν έχει ολοκληρωθεί και η οριστικοποίηση της συνέχισης ή της διακοπής της, θα αποφασισθεί μέχρι τις 24 Μαΐου 2020».

Αναλυτικά η επιστολή:

«K. Υπουργέ, σε συνέχεια της σχετικής ενημέρωσης που πραγματοποιήσατε για την έναρξη προπονήσεων ατομικών και άλλων αθλημάτων, υπό προϋποθέσεις και με αυστηρούς κανόνες προστασίας και ασφάλειας των αθλητών, θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε το αίτημα να δοθεί ειδική άδεια στους επαγγελματίες αθλητές της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, να προπονούνται είτε ατομικά, είτε/και σε μικρά group αθλητών, τόσο σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ όσο και σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ και συγκεκριμένα στο ΣΕΦ. Όπως ίσως να γνωρίζετε, η διοργάνωση της Euroleague δεν έχει ολοκληρωθεί και η οριστικοποίηση της συνέχισης ή της διακοπής της, θα αποφασισθεί μέχρι τις 24 Μαΐου 2020. Στο πλαίσιο αυτό και λόγω του ότι εμείς δεν συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΕΣΑΚΕ, ώστε να υπάρξει μια συλλογική ενημέρωση και θεσμική διαδικασία, σας αποστέλλουμε το σχετικό αίτημα απευθείας και αυτοτελώς.

Να σημειωθεί ότι, στην περίπτωση επανέναρξης της Euroleague, σύμφωνα με το πλάνο που έχει κατατεθεί, θα είναι αναγκαία η πραγματοποίηση προπονήσεων της ομάδας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την συμμετοχή στους αγώνες, για ένα διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Επίσης, να προσθέσω ότι στις τάξεις της ομάδας μας, ανήκουν πολλοί αθλητές των Εθνικών Ομάδων και είναι απαραίτητο, για την δική τους βελτίωση καθώς και διατήρηση του υψηλού επιπέδου απόδοσης τους, να επανέλθουν στις προπονήσεις τους το συντομότερο δυνατό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ