Μπαρτζώκας: «Την αξία ενός επιτεύγματος την συνειδητοποιείς μετά από χρόνια»

Μπαρτζώκας: «Την αξία ενός επιτεύγματος την συνειδητοποιείς μετά από χρόνια»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην επιτυχία του Ολυμπιακού στο Λονδίνο το 2013 και το πως κατάφερε αυτή η ομάδα να αντεπεξέλθει στις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μαζί του θα πορευτεί και την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός, όμως το 2013 με αυτόν ως… τιμονιέρη κατέκτησε την back to back Ευρωλίγκα! Ο λόγος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος δεν ξεχνάει αυτό το τεράστιο επίτευγμα και τόνισε ότι για να το καταφέρει αυτό έπρεπε οι Ερυθρόλευκοι να γίνουν χαμαιλέοντες.

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο μίλησε στα «ΝΕΑ» για την τεράστια εκείνη επιτυχία και εξήγησε το πως κατάφερε να έχει δύο διαφορετικά πρόσωπα σε ημιτελικό και τελικό με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ.

Συγκεκριμένα είπε: «Ήμασταν χαμαιλέοντες. Δεν αποτελούσε δική μας επιλογή, δεν το επιβάλαμε να παιχτεί το ένα ματς στους 60 πόντους και το άλλο στους 100, αλλά προσαρμοστήκαμε στο στυλ των αντιπάλων: τόσο στο σκληρό, αμυντικογενές παιχνίδι με έμφαση στο low post της ΤΣΣΚΑ, όσο και στο κλασικό γρήγορο παιχνίδι της Ρεάλ. Εκείνη η ομάδα είχε απαλλαγεί από την πίεση και το άγχος, είχε υψηλό δείκτη συνεργασιών και αυτοματισμών και μπορούσε να υποστηρίξει κάθε είδος μπάσκετ».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συμπλήρωσε: «Την αξία ενός επιτεύγματος την συνειδητοποιείς μετά από χρόνια. Τότε που σου έρχονται ξανά στη μνήμη οι στιγμές, όπως για παράδειγμα το πανηγύρι του κόσμου στο γήπεδο και η πομπή από το αεροδρόμιο στο ΣΕΦ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ