Σλούκας – Καλάθης: Οι Ελληνες που τρελαίνουν την Ευρώπη

Σλούκας – Καλάθης: Οι Ελληνες που τρελαίνουν την Ευρώπη

Το δίδυμο των γκαρντ της Εθνικής προκαλεί ντόμινο εξελίξεων και παρασκηνιακών ζυμώσεων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης. Δύο από τους καλύτερους playmaker της Ευρώπης. Δύο ηγέτες από εκείνους που δεν βρίσκεις κάθε μέρα. Δύο παίκτες μέλη κορυφαίων ομάδων. Δύο παίκτες στην… έξοδο. Δύο περιπτώσεις που τρελαίνουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και με το μέλλον τους προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Σλούκας έχει ξεκάθαρους διεκδικητές. Πάνω και πέρα από όλους τον εξής έναν: Τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάνει την κίνησή τους για τον διεθνή point guard. Και ευελπιστούν ότι θα πάρει την μπαγκέτα του ηγέτη στη μετάβαση των Πειραιωτών στη μετα-Σπανούλη εποχή, που ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει. Αλλά την ίδια στιγμή ο Σλούκας έχει μνηστήρες τους κορυφαίους συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου. Η Ρεάλ τον θέλει. Πολύ. Η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον έχουν στη λίστα τους. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πετάει τη σκούφια του για να τον δει υπό τις οδηγίες του στο Τελ Αβίβ και την ιστορική Μακάμπι. Με το μόνο που φαντάζει βέβαιο τη συγκεκριμένη στιγμή είναι το ότι δεν θα μείνει στη Φενέρμπαχτσε.

Η είσοδος του Νικ Καλάθη στην αγορά των… ελεύθερων της Ευρωλίγκας, έχει προκαλέσει κινητοποίηση. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού επίσης έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με το Τριφύλλι. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι οι Πράσινοι δεν μπορούν πλέον να καλύπτουν το συμβόλαιό του, που ξεπερνάει τα 2.000.000 ευρώ τον χρόνο. Η πληροφορία της… ελευθερίας του Καλάθη έκανε τάχιστα τον γύρω της Ευρώπης. Οι μεγάλοι, τα βαριά πορτοφόλια της Ευρωλίγκας αμέσως έβγαλαν κομπιουτεράκια, άρχισαν παρασκηνιακές επαφές και περιμένουν να δουν πού θα καθίσει η μπάλα. Η Μπαρτσελόνα είναι στην κορυφή της κούρσας της διεκδίκησής του. Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και η βαθύπλουτη Μπάγερν Μονάχου, που πασχίζει να ανέβει επίπεδο, τον έβαλαν στη λίστα τους. Τα σενάρια ενέπλεξαν και τον Ολυμπιακό. Σενάρια που δεν επιβεβαιώθηκαν έως τώρα. Ούτε διαψεύστηκαν, βεβαίως.

Αυτό που επισημαίνουν οι ειδικοί του Σπορ είναι πως ο Σλούκας και ο Καλάθης, το βασικό δίδυμο των γκαρντ της Εθνικής Ελλάδος, είναι αυτή τη στιγμή οι πλέον περιζήτητοι παίκτες στην Ευρώπη. Παίκτες των 2.000.000, που ωστόσο θεωρούνται περισσότερο value for money περιπτώσεις από άλλους, πιο διαφημισμένους (Ντε Κολό, Σέρχι Ροντρίγκεθ), που αμείβονται με μεγαλύτερα ποσά, αλλά δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα στις ομάδες τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ