Πρόταση για Ευρωλίγκα με τις ίδιες 18 ομάδες τη σεζόν 2020-21

Πρόταση για Ευρωλίγκα με τις ίδιες 18 ομάδες τη σεζόν 2020-21

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μετόχων, προκρίνεται το σενάριο για να δούμε τις ίδιες 18 ομάδες την επόμενη σεζόν.

H φετινή Ευρωλίγκα… κατέβασε ρολά. Οριστικά και αμετάκλητα ακυρώνεται. Θεωρείται ως μη γενόμενη, έπειτα από την πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου και τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων. Οι ομάδες αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την επόμενη σεζόν, αλλά ο… χάρτης του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην τηλεδιάσκεψη των μετόχων της Euroleague, η οποία συνεχίζεται, η σκέψη που υπάρχει είναι να έχουμε τις ίδιες 18 ομάδες και στη διοργάνωση της σεζόν 2020-21. Να μην φύγει κανείς, να μην έρθει κανείς. Έτσι κι αλλιώς οι θέσεις που θα κέρδιζαν κάποιοι από το Eurocup πλέον δεν υπάρχουν, μιας και δεν υπάρχει ούτε Eurocup.

Το σενάριο με τις ίδιες ομάδες προκρίνεται, τη στιγμή που πλέον συζητούν για το τι θα γίνει με τον κόσμο. Για το αν θα μπορούν, δηλαδή, να κάνουν κάποια ματς έστω και με το 20-30% των θεατών στο γήπεδο, προκειμένου να μην είναι μεγάλη η οικονομική ζημιά μέχρι να βγει το εμβόλιο.

Βεβαίως, πρέπει να δούμε τι θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα και για το Final 4 του 2021 και αν θα παραμείνει στην Κολωνία, όπως ήταν προγραμματισμένο για φέτος, όπως και πολλά ακόμα θέματα που τούτη την ώρα είναι στον… αέρα.

Ο «χάρτης» της επόμενης περιόδου θα αποτελείται από τις εξής ομάδες: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χίμκι, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Βαλένθια (Ισπανία), Φενέρμπαχτσε, Εφές Αναντολού (Τουρκία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) και Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Μπάγερν Μονάχου, Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Βιλερμπάν (Γαλλία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ