Ο Ολυμπιακός δουλεύει για να πρωταγωνιστήσει ξανά

Ο Ολυμπιακός δουλεύει για να πρωταγωνιστήσει ξανά

Οι Ερυθρόλευκοι δεν παρεκκλίνουν από τις απόψεις τους, έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους για την επόμενη σεζόν και τοποθετούν τις βάσεις για να εμφανιστούν ισχυρότεροι στην Ευρωλίγκα.

«Η σεζόν τελείωσε, αλλά ήδη ετοιμαζόμαστε για την επόμενη. Άπαντες στην ομάδα δουλεύουμε για να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός έτοιμος να πρωταγωνιστήσει και πάλι». Αυτές οι 23 λέξεις ήταν που έκλεισαν την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, λίγο μετά την επισημοποίηση του τέλους της Ευρωλίγκας για την φετινή χρονιά.
Για μερικούς μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα αυτές οι προτάσεις. Για αυτούς που μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις, είναι εύκολα κατανοητό το μήνυμα των Ερυθρόλευκων.

Δεν έκρυψαν ούτε στιγμή τον προβληματισμό τους για τις ζημιές που θα προκύψουν από την πανδημία, όμως δεν άφησαν να τους παρασύρουν οι εξελίξεις. Στον Ολυμπιακό ο προγραμματισμός της ομάδας ξεκίνησε από την μέρα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλαβε και πάλι τις τύχες των Πειραιωτών. Η πανδημία είναι κάτι που δεν μπορούσε να την υπολογίζει κανείς. Παγκοσμίως ελάχιστοι ήταν αυτοί που είχαν προνοήσει για μία πιθανότητα.
Μοιραία η αναπροσαρμογή κάποιων πλάνων θα υπάρξει αφού οφείλεις να συμπορευθείς με την εποχή και όσα σε αναγκάζει να προβείς άμεσα.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμως και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την κατάσταση στον Ολυμπιακό, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό διαφέρουν σημαντικά. Όντως υπάρχει πλάνο για να μπορέσει η ομάδα του Πειραιά να εμφανιστεί διαφορετική προς το καλύτερο την επόμενη χρονιά. Από τα λόγια στην πράξη υπάρχει χρόνος.

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε 26 Μάη και από…χτες μπορούν οι ομάδες να ξεκινήσουν και επίσημα τον προγραμματισμό τους για την κομβική χρονιά που θα ακολουθήσει. Ο Ολυμπιακός και την σεζόν 2020/21 έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο και να μην συμμετάσχει στην Basket League, έχοντας στο νου του την Ευρωλίγκα και την αναπτυξιακή του ομάδα που θα παίξε και πάλι στην Α2. Δεν παρεκκλίνει ούτε στιγμή των απόψεών του, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να έχουν δώσει τα κλειδιά τον Γιώργο Μπαρτζώκα και να του δίνουν την άνεση να κάνει παιχνίδι. Παρά τις απώλειες που προέκυψαν και μοιραία θα προκύψουν, οι πρόεδροι των Πειραιωτω θέλουν να βγουν μπροστά για το καλό της ομάδας.

Στόχος πλέον είναι να κατανεμηθεί όπως πρέπει το μπάτζετ για να μπορέσει ο Έλληνας τεχνικός να δημιουργήσει την ομάδα που ονειρεύεται. Με τον Κώστα Σλούκα ως πρώτο στόχο για την θέση του βασικού γκαρντ της ομάδας, τις παλιοσειρές έτοιμες για τους τελευταίους χορούς τους, τους νέους που ήδη είναι εδώ και αυτούς που θα έρθουν.

Ηδη μετράει μία απώλεια ο Ολυμπιακός (Μιλουτίνοφ) και μία προσθήκη (Χασάν Μάρτιν), όμως το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν έχει αφήσει να τον ακουμπήσει η απώλεια της φετινής σεζόν, θέλοντας την επόμενη χρονιά ουσιαστικά να… διαγράψει την κακή παρένθεση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Η μηχανή λειτουργεί πλέον στην εντέλεια, οι Ερυθρόλευκοι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο την επόμενη χρονιά, παρά τους όποιους προβληματισμούς για την μέρα που ξημερώνει στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ