Πιτίνο: «Λογική η απόφαση για διακοπή στη Euroleague»

Πιτίνο: «Λογική η απόφαση για διακοπή στη Euroleague»

Ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε την οριστική διακοπή στη Euroleague και τόνισε ότι ήταν πολύ λογικό να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

«Λογική» χαρακτήρισε την απόφαση της Euroleague για ακύρωση της σεζόν ο Ρικ Πιτίνο. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού στοιχειοθέτησε την άποψή του αυτή στο ότι «η διαφορά ανάμεσα στην Euroleague και το ΝΒΑ δεν αφορά το παιχνίδι, αλλά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Το ΝΒΑ δεν μπορεί να χάσει τόσα χρήματα, αλλά θα κερδίσει κιόλας, αν διεξαχθούν τα πλέι-οφ. Για την Euroleague δεν έχει νόημα».

Ο Αμερικανός τεχνικός, εν συνεχεία, χαρακτήρισε «απολαυστική, εξαιρετική» τη Euroleague λέγοντας: «Στη Euroleague είναι καλύτερη η επίθεση, λόγω κίνησης, εναλλαγής και εξαιρετικού passing game».

Συγκεκριμένα, ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε στη συνέντευξή του στην εκπομπή του «Sport5»:

«Το περίμενα, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή από αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι. Η διαφορά ανάμεσα στην Euroleague και το ΝΒΑ δεν αφορά το παιχνίδι, αλλά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Το ΝΒΑ δεν μπορεί να χάσει τόσα χρήματα, αλλά θα κερδίσει κιόλας, αν διεξαχθούν τα πλέι-οφ. Για την Euroleague δεν έχει νόημα. Ήταν πιο λογικό να διακόψουν την σεζόν και να ετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά».

Ως προς τις διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικανικό μπάσκετ, ο Πιτινο, σχολίασε: «Στην Euroleague είναι καλύτερη η επίθεση, λόγω κίνησης, εναλλαγής και εξαιρετικού passing game. Το ΝΒΑ είναι μία διαφορετική κατηγορία, αλλά η Euroleague είναι απολαυστική, εξαιρετική».

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πιτίνο ανέλυσε και το παιχνίδι του Ντένι Αβντίγια, ο οποίος έχει δηλώσει συμμετοχή για το ντραφτ του ΝΒΑ: «Αν κρίνω από τα 11 λεπτά που αγωνιζόταν σε κάθε ματς, μπορώ να πω ότι δεν ήταν ένας παίκτης που επηρέαζε το ματς. Αλλά εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που βλέπω βίντεό του. Θα είναι δύσκολα στην αρχή, αλλά νομίζω πως θα γίνει ένας καλός παίκτης και ότι θα έχει μία καλή καριέρα στο ΝΒΑ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ