«Ο Ποκουσέφσκι έχει την προοπτική να γίνει η μεγάλη έκπληξη του draft»

«Ο Ποκουσέφσκι έχει την προοπτική να γίνει η μεγάλη έκπληξη του draft»

Η ιστοσελίδα Hoopshype και το Bleacher Report να αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια για τον παίκτη του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για το draft του ΝΒΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε καλά σχόλια για τον σωματότυπό του και τα προσόντα που του χάρισε η φύση. Εξάλλου ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένα πρότζεκτ, που στην άλλη άκρη του Ατλαντκού θεωρείται ως ένα ακατέργαστο διαμάντι, το οποίο χρειάζεται δουλειά για να μπορέσει να λάμψει.

Ο Σέρβος φόργουορντ του Ολυμπιακού δήλωσε κανονικά συμμετοχή στα ντραφτ του ΝΒΑ και αυτήν την στιγμή λέγεται ότι θα είναι στην 30άδα των επιλογών των συλλόγων του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Τα mock drafts των περισσότερων ιστοσελίδων τον κατατάσσουν κοντά στην 25η θέση και η αιτία είναι πως οι άνθρωποι που συντάσσουν τα κείμενα έχουν ελάχιστη επαφή με τον Πόκου.

Αναλύσεις μετά αναλύσεων διαβάζουμε για τον Πόκουσέφκσι, με την ιστοσελίδα Hoopshype να αναφέρεται με κολακευτικά λόγια για τον παίκτη του Ολυμπιακού, συγκρίνοντάς τον με τον Θον Μέικερ λόγω της σωματοδομής του.

«O Αλεξέι Ποκουσέφσκι έχει ύψος 2.10 και το σωματικό του προφίλ θυμίζει Θον Μέικερ, Κώστα Αντετοκούνμπο και Μπολ Μπολ. Υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα βίντεο για τον Ποκουσέφσκι, σε σχέση με άλλα ταλέντα, γιατί έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας, αλλά έχει αποδείξει ότι είναι πολύ ικανός στο να τελειώνει φάσεις στο transition. To κορμί του είναι η μεγαλύτερη ανησυχία στο δρόμο για το ΝΒΑ, αλλά αν δυναμώσει, έχει την προοπτική να γίνει η μεγάλη έκπληξη του draft», τονίζει η Αμερικάνικη ιστοσελίδα.

Επίσης πολύ καλά λόγια έγραφε για αυτόν και η ιστοσελίδα Bleacher Report.

«Μία από τις πιο ιντριγκαδόρικες επιλογές του φετινού ντραφτ είναι ο Σέρβος 7-footer Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Δεν έχει γίνει πολύ ντόρος για αυτόν για να μπορέσει να βρεθεί ψηλά στον πρώτο γύρο του ντραφτ, όμως αυτό του δίνει την δυνατότητα να δείξει χωρίς άγχος τις δυνατότητές του».

Για να συνεχίσει την ανάλυση μέσω των κορυφαίων δημοσιογράφων που εξιδικεύονται στην ανέρευση ταλέντων λέγοντας: «Ο Γκούντμαν θεωρεί τον Ποκουσέφσκι ένα πρότζεκτ που θα βρεθί στο νο28 και τους Τορόντο Ράπτορς κάτι που εχει λογική αν όντως μείνει χαμηλά στον πρώτο γύρο του ντραφτ. Ο Ποκουσέφσκι μπορεί να ακολουθήσει τους Σερτζ Ιμπάκα ή Μαρκ Γκασόλ στο ποστ και εάν παραμείνουν αμφότεροι στο Τορόντο, θα έχει πολλα πράγματα να μάθει από αυτούς τους δύο».

Ο Γκούντμαν συνέχισε λέγοντας: «Είναι ένα πρότζετ αλλά ταυτόχρονα το γεγονός ότι είναι 7footer και με πολλές ικανότητες. Θα πάρει τον χρόνο του».

Ταυτόχρονα γράφεται στο ίδιο κείμενο ότι μπορεί να επιλεχθεί είτε στο νούμερο 25 από τους Θάντερ ήταν στο 26 από τους Μπόστον Σέλτικς. Οπως και να έχει ο 18χρονος φόργουορντ θα έχει τον χρόνο για να βελτιωθεί και να είναι ο παίκτης που θα ήθελε η ομάδα που θα τον επιλέξει στο ΝΒΑ.

Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση που ο Ποκουσέφσκι επιλεχθεί από κάποια ομάδα του ΝΒΑ και κάνει το ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Ολυμπιακός θα καρπωθεί ένα σημαντικό ποσό ανάλογα την θέση που θα καταλάβει στα ντραφτ του ΝΒΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ