Το… μήνυμα του Μπερτομέου στην Αθήνα

Το… μήνυμα του Μπερτομέου στην Αθήνα

Ο CEO της Ευρωλίγκας είπε ξεκάθαρα στον Παναθηναϊκό, ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει από την διοργάνωση το μέλλον του δεν θα είναι και το πιο λαμπρό. Και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Η κόντρα του Τζόρντι Μπερτομέου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο καλά κρατεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο CEO της Ευρωλίγκας έρχεται σε ρήξη με τον ισχυρό άντρα του Τριφυλλιού, σε μία υπόθεση που έχει να κάνει με το μέλλον των Πρασίνων στην διοργάνωση, καθώς υπάρχουν σκέψεις για την μετακίνησή τους στο BCL.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα εκ των ιδρυτικών μελών της Ευρωλίγκας και το να φύγει από αυτήν είναι κάτι το πολύ δύσκολο. Ας αφήσουμε προσωρινά τις κυρώσεις που θα προέλθουν από την ρήτρα που θα κληθεί να πληρώσει.
Το σημαντικότερο όμως έχει να κάνει και με αυτό που τόνισε ο ίδιος ο Μπερτομέου στις δηλώσεις του στο «maxbetsport». Το πρεστίζ.

Η ενδεχόμενη διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών, μπορεί να στοιχίσει ως ένα σημείο στην Ευρωλίγκα, το μεγαλύτερο κακό θα το κάνει στον ίδιο τον Παναθηναϊκό.

Για να μπορέσουν οι Πράσινοι να έχουν κέρδη σε μία υποτιθέμενη μετακίνησή τους στο BCL θα πρέπει να… τραβήξουν κι άλλους από τα μεγαθήρια της Ευρωλίγκας. Πράγμα που αυτήν την περίοδο είναι φαινομενικά απίθανο καθώς παρότι δεν είναι οι μόνοι που έχουν παράπονο από τους χειρισμούς της.

Επιπρόσθετα, μπορεί να προσφέρουν αίγλη στην διοργάνωση της FIBA, όμως επουδενί θα μπορέσουν να την εκμεταλλευτούν οικονομικά και να βγάλουν κέρδος από αυτήν υπό αυτές τις συνθήκες. Αντιθέτως μία τόσο ακραία κίνηση, της αποχώρησης από την Ευρωλίγκα, είναι ικανή να δημιουργήσει κι άλλες οικονομικές ζημιές στους Πράσινους. Διαφορετικά σε αντιμετωπίζει η αγορά όταν παίζεις ανάμεσα στους κορυφαίους και αλλιώς σε μία διοργάνωση που διαθέτει ομάδες όπως η Αντβέρπ και η Σαραγόσα. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τους δύο συλλόγους αλλά τα μεγέθη είναι τεράστια.

Ο Μπερτομέου ανέφερε στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων: «Σε μια υποθετική περίπτωση, υπάρχει μια διαδικασία και πιστεύω πως οι σύλλογοι γνωρίζουν ότι το μέλλον τους εκτός Euroleague δεν θα είναι και το πιο λαμπρό. Όταν είσαι στην Euroleague, είσαι μέρος της ελίτ. Παίζεις τα καλύτερα παιχνίδια».

Μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχει δίκιο; Όταν αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο θέλεις να παίζεις απέναντι στους καλύτερους. Το μήνυμα λοιπόν του CEO προς την… Αθήνα ήταν ξεκάθαρο. Εάν θες να πρωταγωνιστείς, θα πρέπει να παίζεις απέναντι στους καλύτερους και να διεκδικείς τον τίτλο με τα μεγαθήρια όντας στην ελίτ.

Ταυτόχρονα ο Μπερτομέου ξέρει καλα πως εάν φύγει ο Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα, το πλήγμα θα είναι τεράστιο για το Τριφύλλι σχετικά με τους παίκτες που θα θελήσουν να προσεγγίσουν.

Ας πούμε θα θελήσει να έρθει ο Λορέντζο Μπράουν στο ΟΑΚΑ και να παίζει στο BCL με ομάδες όπως η Ρίγα; Η θα προτιμήσει να βρει συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα ακόμα και σε ομάδα που δεν έχει την ιστορία και το brand name του Τριφυλλιού; Με το ελληνικό πρωτάθλημα στα τάρταρα και απολύτως απαξιωμένο και τον φόβο τα γήπεδα την επόμενη χρονιά να μην έχουν πληρότητα λόγω κορωνοϊού, η φυγή από την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης μπορεί να είναι καταστροφική.

Και αυτό το γνωρίζει καλά ο Τζόρντι Μπερτομέου που είναι έτοιμος να δεχτεί τις… συνέπειες μίας τέτοιας φυγής. Την ώρα μάλιστα που παραμονεύουν από κοντά η Βίρτους Μπολόνια και η Παρτιζάν, δύο ιστορικές ομάδες που λόγω κακής συγκυρίας δεν θα είναι του χρόνου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την Τετάρτη 3 Ιουνίου αναμένεται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, όπου και θα μιλήσει για το μέλλον της ομάδας αλλά και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ακόμα δεν είναι γνωστά όσα θα πει, όμως οι φωνές πληθαίνουν σχετικά με την Ευρωλίγκα. Στο παρελθόν ο κόσμος στο δημοψήφισμα των Πρασίνων, φώναξε «παρών» και στο πλευρό του σχετικά με την αποχώρηση της ομάδας από την διοργάνωση. Αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί έβαλαν αμφότερες οι πλευρές νερό στο κρασί τους. Τώρα όμως;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ