Το μήνυμα της ELPA κατά του ρατσισμού

Το μήνυμα της ELPA κατά του ρατσισμού

Η Ένωση παικτών της Ευρωλίγκα καταδίκασε απόλυτα κάθε είδους διάκριση και ζήτησε από τους υπόλοιπους φορείς του ευρωπαϊκού μπάσκετ να σταθούν δίπλα της.

Η τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ την 25η Μαΐου στη Μινεάπολη,  σόκαρε όλο τον κόσμο. Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας που προκάλεσε έναν θάνατο πολίτη, την ώρα που ο αθλητισμός έχει βγει για τα καλά μπροστά.

Το ίδιο έπραξε και η ELPA που εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα και τόνισε ότι και οι υπόλοιποι αθλητικοί φορείς του μπάσκετ να σταθούν στο πλευρό της.

Αναλυτικά η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας τόνισε:

«Το ευρωπαϊκό μπάσκετ για δεκαετίες έχει λατρέψει τους Αφροαμερικανούς παίκτες, που έχουν υπάρξει ακρογωνιαίοι λίθοι πολλών επιτυχημένων συλλόγων και εθνικών ομάδων. Αυτό είναι πραγματικότητα ακόμα και σήμερα, με πάνω από το 1/4 των μαύρων παικτών να συμμετέχουν στην καλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης.

Το μπάσκετ στην Ευρώπη εμπλουτίστηκε, εξαιτίας της τεράστιας επιρροής των παικτών από διαφορετικές κουλτούρες, εθνικότητες και θρησκείες. Πρόσφατες εξελίξεις στις ΗΠΑ μας υπενθύμισαν πως ακόμα ζούμε σε ένα κόσμο, όπου ο ρατσισμός και η φυλετική αδικία είναι μέρος της ζωής μας.

Καταδικάζουμε απόλυτα κάθε είδους διάκριση και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να εκπροσωπούμε περήφανα τη φωνή όλων των παικτών, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους. Μαζί με τους παίκτες μας θα βοηθήσουμε να πιέσουμε για την αλλαγή που απεγνωσμένα χρειάζεται στην κοινωνία μας. Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες, λίγκες και άλλους μπασκετικούς φορείς να σταθούν μαζί μας και να παλέψουν ενεργά ενάντια σε όλες τις πράξεις ρατσισμού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ