Ο Ιτούδης επιμένει: Ψωνίζουμε «ελληνικά» προϊόντα

Ο Ιτούδης επιμένει: Ψωνίζουμε «ελληνικά» προϊόντα

Έχει γεμάτο πορτοφόλι, αλλά προτιμά πάντα να αγοράζει παίκτες από την πατρίδα. Επιμένει ελληνικά ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ και δικαιώνεται.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Ιτούδης βρέθηκε από την τουρκική Μπάνβιτ μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Η Μόσχα έγινε το δεύτερο σπίτι του, η ΤΣΣΚΑ έγινε ο μπασκετικός του παράδεισος. Ο Έλληνας κόουτς βρήκε εκεί δύο… «δικούς μας», στηρίχθηκε πάνω σ’ αυτούς κι από τότε επιμένει «ελληνικά». Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, έχει δικαιωθεί πλήρως.

Όταν ο κόουτς Ιτούδης πήγε στη Μόσχα βρήκε δύο γνωστούς του -από το ελληνικό πρωτάθλημα- παίκτες. Ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε μετακομίσει από το 2011 στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Κάιλ Χάινς είχε ήδη… βολευτεί στη νέα του κατοικία, εκεί όπου έμεινε μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν κι αποφάσισε να μετακινηθεί στο Μιλάνο, αναζητώντας νέες προκλήσεις.

Η ελληνική αγορά έγινε κάτι σαν… φετίχ για τον Ιτούδη. Το 2017 πήρε τον Οθέλο Χάντερ (μέσω Μαδρίτης) κι έναν χρόνο μετά τον Ντάνιελ Χάκετ. Πέρυσι ήταν η σειρά του Γιάνις Στρέλνιεκς να γίνει μέλος της πάλαι ποτέ «ομάδας του στρατού». Κάπου εκεί συνεχίστηκαν οι αγορές, έστω κι αν άλλαξε… μαγαζί!

Κοινό σημείο αναφοράς, για όλους τους παίκτες που γράψαμε παραπάνω, είναι ότι άπαντες είχαν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Κάπου εκεί δοκίμασε την τύχη του στα βόρεια προάστια, απ’ όπου πήρε τον Χάουαρντ Σαντ Ρος (στα μέσα της χρονιάς από την ΑΕΚ), ενώ νωρίτερα είχε βάλει στη μηχανή της ΤΣΣΚΑ τον Μάικ Τζέιμς. Βεβαίως, τον Αμερικανό τον απέκτησε από την Αρμάνι, αλλά δεν παύει να έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα (στον Κολοσσό και κυρίως στον Παναθηναϊκό).

Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην αγαπημένη του συνήθεια ο Δημήτρης Ιτούδης: Να αποκτά παίκτες, οι οποίοι φορούσαν την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο νέος κρίκος της αλυσίδας, ο παίκτης που έρχεται να διατηρήσει την παράδοση και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη… συγκομιδή των «δικών μας» ψηλών.

Ο κόουτς Ιτούδης έχει δικαιωθεί εξ αποτελέσματος. Άλλωστε, κάποτε το ελληνικό μπάσκετ ήταν γεμάτο παίκτες πρώτης γραμμής, αφήστε που το να αγωνίζεται κάποιος στη χώρα μας ήταν… διαβατήριο, μια εξαιρετική προϋπηρεσία, που προκαλούσε το ενδιαφέρον του επόμενου εργοδότη. Τώρα, το ελληνικό μπάσκετ έχει πέσει, ενδεχομένως ο «Μίλου» να είναι ο τελευταίος των μεγάλων. Ίσως πάλι όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ