Τόμας Γουόκαπ: Tο πολυεργαλείο της Ζαλγκίρις (vids)

Τόμας Γουόκαπ: Tο πολυεργαλείο της Ζαλγκίρις (vids)

Από τα χέρια του Γιασικεβίτσιους και την Ζαλγκίρις, ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ένας αθλητής που θα μπορούσε να ταιριάξει σε κάθε σύνολο που θέλει να έχει κυρίαρχο ρόλο στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός στη νέα εποχή του, όντας στη δεύτερη θητεία του Γιώργου Μπαρτζώκα, αναζητά έναν πλέι μέικερ που μπορεί να τραβήξει την ομάδα του στα δύσκολα. Έναν αθλητή που θα πάρει επ ώμου την κατάσταση και θα ηγηθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Για αυτό και οι Ερυθρόλευκοι έχουν επικεντρωθεί στην απόκτηση του Κώστα Σλούκα, ενώ έχουν στα υπόψιν τους και άλλες περιπτώσεις για τον βασικό τους πλέι μέικερ.

Δίπλα του όμως τι γίνεται; Έχοντας ως δεδομένο πως στο Λιμάνι δεν θα συνεχίσει ο Ουέιντ Μπόλντγουιν, οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν έναν αθλητή που έχει κοινά χαρακτηριστικά, όμως θα διαθέτει την εμπειρία για το πρώτο επίπεδο. Εκείνο της αγωνιστικής επιστροφής στην ελίτ της Ευρωλίγκας.

Τον παίκτη που θα… στηρίξει τον γκαρντ-κράχτη (βλέπε Σλούκα) και θα προσφέρει λύσεις είτε ξεκουράζοντάς τον είτε πλαισιώνοντάς τον.

Ένα όνομα της τελευταίας στιγμής που εξετάζεται είναι αυτό του Τόμας Γουόκαπ. Ο γκαρντ της Octagon, αποτελεί έναν παίκτη που σταδιακά απέδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την θέση. Προερχόμενος από τον
από το Στέφεν Όστιν Στέιτ, ακολούθησε η αναπτυξιακή ομάδα των Σικάγο Μπουλς για έναν χρόνο (16/17), μέχρι να τον κάνει δικό της η Λουντβίνγσμπουργκ. Στην Γερμανία ξεδίπλωσε το ταλέντο του, ήταν εκ τω κορυφαίων της ομάδας του και ανάγκασε έναν προπονητή που… ψάχνεται για «διαμάντια» να πραγματοποιήσει κρούση για αυτόν.

Ο λόγος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος εντυπωσιάστηκε για του 11,7 πόντους κατά μέσο όρο, με 42% στο τρίποντο αλλά και πάρα πολλή δουλειά στην πίσω μεριά του παρκέ. Που είναι κάτι που ελάχιστοι το παρατηρούν αφού πάντα εντυπωσιάζουν οι πόντοι και όχι τα πράγματα που δεν κάνουν τόσο… γκελ.

Ο ερχομός του στην Ζαλγκίρις ήταν κάπως ιδιαίτερος. Ο Σάρας προσπάθησε να τον προσαρμόσει σε αυτά που ζητάει το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Εκμεταλλεύτηκε την δύναμή του και σιγά σιγά και μετην πάροδο του χρόνου ανέβαζε τα λεπτά συμμετοχής του. Δεν ήταν το ίδιο παραγωγικός την σεζόν 2018/19 στο Κάουνας, όμως η ουσία ήταν άλλη. Γινόταν παίκτης Ευρωλίγκας μέσω των Λιθουανών.

Στην πρώτη του σεζόν εκεί είχε 5,2 πόντους κατά μέσο όρο, με τον Σάρας απλά να ψάχνει την ακριβή του θέση. Ακουμπούσε σε όλες της περιφέρειας όμως το ξεπέταγμά του έγινε φέτος.

Τα προβλήματα τραυματισμών και οι ιδιαιτερότητες που προέκυψαν, τον έφεραν ως βασικό πλέι μέικερ της Ζαλγκίρις. Και; Αυτό δεν τον ενόχλησε καθόλου. Σε 28 παιχνίδια και 25:45 ανά ματς, αντί να.. πνιγεί σε αυτήν την βουτιά που τον ανάγκασε ο προπονητής, απέδειξε οτι είναι παίκτης για όλες τις δουλειές.

Παίζοντας κατά κύριο λόγο ως οργανωτής, ο Γουόκαπ διπλασίασε σχεδόν όλους τους μέσους όρους του! Σε 21 ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είχε 9,6 πόντους ανά ματς, κλείνοντας την χρονιά με το εντυπωσιακό 46,7% στο τρίποντο (28/60). Το 5,5 ασίστ κατά μέσο όρο όμως, στο πρόγραμμα της Ζαλγκίρις, αυτό δηλαδή των τέλειων αποστάσεων και των ρόλων, ενθουσιάζει από μόνο του.

Ο 27χρονος Αμερικανός είναι ένα πολυεργαλείο που κάθε τεχνικός θα ήθελε στο ρόστερ του. Πιέζει εξαιρετικά την μπάλα, βάζει γερά το κορμί του στις επαφές, δεν φοβάται ψηλότερους αντιπάλους. Στην επίθεση είναι πάντα… τίμιος, βοηθάει στο κομμάτι των ριμπάουντ, κάνει δουλειές που το σουλούπι του δεν τις περιμένεις.

Αυτήν την στιγμή έχει συμβόλαιο με την Ζαλγκίρις, τον γλυκοκοιτάει και η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς είναι ένα γκαρντ που ταιριάζει τέλεια στον τρόπο παιχνιδιού που παίζει.

Για να φύγει από το Κάουνας πρέπει να πληρώσει κάποιος το buy out του, ο Σάρας τον θέλει εκεί για να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν, όμως σε μεγάλο βαθμό έχει καταλάβει ότι αυτό είναι δύσκολα να γίνει εφικτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ