Ο Λευτέρης Μαντζούκας, το μέλλον του κι ο Ολυμπιακός

Ο Λευτέρης Μαντζούκας, το μέλλον του κι ο Ολυμπιακός

Ποια είναι τα δεδομένα αναφορικά με το ταλέντο του Προμηθέα και τον Ολυμπιακό. Το μέλλον, το σήμερα, η επένδυση, το… ρίσκο, το κέρδος.

Για το ταλέντο του (ίσως το μεγαλύτερο της χώρας στην ηλικία του) γράψαμε σε ανύποπτο χρόνο, όταν έδινε τα… ευρωπαϊκά του διαπιστευτήρια. Ο Λευτέρης Μαντζούκας είναι ένας παίκτης, που έχει όλο το μέλλον δικό του. Το πρωί της Πέμπτης πήραν φωτιά τα… δημοσιογραφικά γραφεία, στην πληροφορία ότι κινήθηκε γι’ αυτόν ο Ολυμπιακός. Αυτή η κίνηση στην πορεία διαψεύστηκε επισήμως, αλλά αυτό είναι το έλασσον. Πάμε να δούμε τα δεδομένα:

Ο Προμηθέας ΔΕΝ μπορεί να κρατήσει για πολλά χρόνια τον παίκτη. Οι άνθρωποί του γνωρίζουν πως είναι θέμα χρόνου να ανεβεί επίπεδο, είναι θέμα χρόνου είτε να κινηθεί προς μια μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκας, είτε προς το ΝΒΑ. Ως εκ τούτου ξέρουν πως το καλύτερο, που μπορούν να πετύχουν, είναι να πάρουν τα χρήματα του buy out (όχι απαγορευτικά, αλλά όχι και λίγα για την ηλικία του).

Βεβαίως, έχουν να πάρουν και το credit της ανακάλυψης και της παραγωγικής διαδικασίας, που είναι σημαντικότερο από τα χρήματα, για έναν σύλλογο, ο οποίος χτίζει μεθοδικά το brand του από το… μηδέν.

Ο Προμηθέας προσφέρει στον Μαντζούκα χρόνο και χώρο, για να παίξει στο πρωτάθλημα της Basket League, αλλά κυρίως στο Eurocup. Κι αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες, εικόνες και παραστάσεις. Ως εκ τούτου, η παραμονή στην Πάτρα είναι εξαιρετική επιλογή για τον 17χρονο παίκτη. Κι είναι εξίσου ενδιαφέρον για τους «πορτοκαλί», το να συνεχίσει, ή το να μεταγραφεί.

Ο Ολυμπιακός, αν αποκτήσει τον Μαντζούκα, θα έχει ένα από τα καλύτερα τρίγωνα του… αύριο στη «γηραιά» ήπειρο. Νικολαΐδης, Ποκουσέφσκι (αν δεν μετακινηθεί στο ΝΒΑ) και Μαντζούκας, δίνουν στην Αναπτυξιακή ομάδα μυθικές προεκτάσεις, δημιουργούν συνθήκες διαρκούς κίνησης των σκάουτερ του ΝΒΑ, είναι λόγος για να δεις αγώνα της Α2. Κυρίως είναι το μέλλον όχι μόνο του ελληνικού, αλλά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς οι τρεις συγκαταλέγονται στην κορυφαία 15άδα (και λίγο λέμε) των σούπερ ταλέντων της Ευρώπης.

Η αλήθεια είναι πως τα χρήματα, που πρέπει να δαπανηθούν για την απόκτησή του είναι πολλά, καθώς μιλάμε για παιδί 17 ετών. Από την άλλη, επειδή η ήπειρός μας είναι μικρή γι’ αυτόν, ένα buy out ανάλογο με αυτό του Ποκουσέφσκι, μπορεί να φέρει τεράστιο κέρδος. Ως εκ τούτου είναι επένδυση.

Ο Μαντζούκας στον Ολυμπιακό θα έχει χώρο στην Αναπτυξιακή, θα έχει τη δυνατότητα να παίξει σε κάποια ματς της Ευρωλίγκας (κι είναι στο χέρι του για το κάτι παραπάνω), θα έχει την ευκαιρία να προπονείται με παίκτες του υψηλότερου επιπέδου και να «χτίσει» το σώμα του δίπλα σ’ έναν από τους κορυφαίους γυμναστές του χώρου.

Τι θα συμβεί το γνωρίζουν οι ίδιοι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να τον αποκτήσει αν το θελήσει, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί ο Προμηθέας, που πάντως δεν δείχνει διάθεση να κόψει τον δρόμο του νεαρού. Ο Μαντζούκας δεν έχει παρά να συνεχίσει να δουλεύει, όπως έκανε στον καιρό της καραντίνας, γιατί είναι φτιαγμένος για να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Όσο λίγοι στην ηλικία του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ