Παναθηναϊκός: Οι τρεις σωματοφύλακες και το κομβικό καλοκαίρι του 2021

Παναθηναϊκός: Οι τρεις σωματοφύλακες και το κομβικό καλοκαίρι του 2021

Ο Γιώργος Βόβορας έχει αποφασίσει να στηρίξει τους Ιωάννη Παπαπέτρου, Ντίνο Μήτογλου και Γιώργο Παπαγιάννη, οι οποίοι όμως πρέπει να πάρουν απόφαση ζωής για την χρονιά που ακολουθεί.

Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό είναι… ομιχλώδης. Οι Πράσινοι βρίσκονται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση και ουσιαστικά να δημιουργήσουν μία ομάδα από το… μηδέν.

Με τα τεράστια συμβόλαια να αποχωρούν, τη νέα διοίκηση των Παπαδόπουλου-Τριαντόπουλου να αναλαμβάνει δράση και να έχει επωμιστεί  το δύσκολο αυτό φορτίο, στο Τριφύλλι επικεντρώνονται στην ραχοκοκαλιά τους και τον γηγενές κορμό τους.

Ο Γιώργος Βόβορας, για τον οποίο άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια και αναμένεται να είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη νέα εποχή τους, έχει ως στόχο να στηρίξει μία τριάδα που έχει όλο το μέλλον μπροστά της.

Ο λόγος για τους Ιωάννη Παπαπέτρου, Κωνσταντίνο Μήτογλου και Γιώργο Παπαγιάννη, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν τους παίκτες κλειδιά για τις επόμενες χρονιές.

Τρεις διεθνείς αθλητές θα στηριχτούν απόλυτα από τον Έλληνα τεχνικό, στους οποίους θέλει να χτίσουν οι Πράσινοι για τα επόμενα χρόνια.

Οι «Τρεις Σωματοφύλακες» του Παναθηναϊκού θα είναι οι αθλητές που θα βγουν μπροστά σε αυτό το καινούριο ξεκίνημα για το Τριφύλλι. Τουλάχιστον σε αυτήν την περίεργη μετάβαση, οι Έλληνες οφείλουν να βάλουν… πλάτη στην ομάδα, αν και οι τρεις τους θα αναγκαστούν να μπουν σε διαδικασίας διαπραγμάτευσης των ήδη υπαρχόντων συμβολαίων τους.

Ο Παπαγιάννης αφήνοντας το ΝΒΑ, υπέγραψε ένα συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με την εξής διαφορά. Τα τρίτα πρώτα χρόνια του ήταν… κλειστά και στα υπόλοιπα έχει ρήτρα αποδέσμευσης από ομάδα του NBA. Τι σημαίνει αυτό; Πως σε περίπτωση που πραγματοποιήσει την… εκτόξευσή του την σεζόν 2020-21 στα πράσινα, όντας ξεκάθαρα βασικός σέντερ του Βόβορα, τότε μπορεί η κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα του ΝΒΑ να τον προσπαθήσει να τον αποκτήσει. Και το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη είναι πάντα στο μυαλό του.

Όπως και στον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ το καλοκαίρι του 2018 αποφάσισε να πραγματοποιήσει το άλμα της καριέρας του. Από τον Ολυμπιακό στον… μισητό Παναθηναϊκό, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο, που θα του έδινε και αυξημένες αποδοχές και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ιστορία τον δικαίωσε απόλυτα και από τους Πράσινους υπολογίζεται ως ο επόμενος αρχηγός της ομάδας καθώς θα διαδεχθεί τον Νικ Καλάθη. Τι ενώνει τον Πάπι με τον Παπαγιάννη; Το καλοκαίρι του 2021. Τότε μένει ελεύθερος, θα του ζητηθεί σίγουρα μείωση συμβολαίου του λόγω της νέας εποχής του Παναθηναϊκού και η απορία είναι τι ακριβώς θα πράξει ο ίδιος, καθώς μπορεί άνετα σε έναν χρόνο να μείνει ελεύθερος και είτε να παλέψει για το ΝΒΑ (είχε κρούσεις από ομάδες των ΗΠΑ) ή για μία κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας. Επίσης έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι η στάση του σε περίπτωση που το Τριφύλλι παίξει στο BCL, που κακά τα ψέματα είναι ένα… πισωγύρισμα την δεδομένη χρονική στιγμή.

Αυτό το κομβικό 2021 θα απασχολήσει και τον Ντίνο Μήτογλου. Ο απόφοιτος του Γουέικ Φόρεστ εγινε κάτοικος ΟΑΚΑ το 2018 και στην τρίτη του χρονιά θα βαδίζει στον τελευταίο έτος του συμβολαίου του. Γνωρίζει απόλυτα τις προθέσεις του Γιώργου Βόβορα προς το πρόσωπό του. Θέλει να μείνει στην ομάδα του Παναθηναϊκού, όμως η δέσμευση ενός νέου συμβολαίου σε ένα ομιχλώδες τοπίο όπως αυτό που υπάρχει στους Πράσινους δεν είναι και η πιο ελκυστική σκέψη στο μυαλό του. Σίγουρα το γεγονός πως πρόκειται να τον βρει ως βασικό πάουερ φόργουορντ τον ιντριγκάρει, όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο για την περίπτωσή του.

Εν κατακλείδι στον Παναθηναϊκό θέλουν να επενδύσουν σε αυτήν την τριάδα. Όμως αμφότεροι πρέπει και τις απαιτήσεις τους να ρίξουν αλλά και να επαναδιαπραγματευτούν το συμβόλαιό τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ