Αυτός είναι ο κορμός του νέου Ολυμπιακού του Μπαρτζώκα

Αυτός είναι ο κορμός του νέου Ολυμπιακού του Μπαρτζώκα

Ο σχεδιασμός προχωρά, τρεις παίκτες πρώτης γραμμής της Ευρωλίγκας έχουν ήδη δώσει τα νούμερά τους για να φτιαχτούν φανέλες του Ολυμπιακού…

Μπορεί ακόμα να μην έχει ακουστεί… κρότος πυροβολισμού στον μεταγραφικό αέρα του λιμανιού, όμως τρεις παίκτες έρχονται να τρελάνουν τον κόσμο, να γεμίσουν το ΣΕΦ, να κάνουν το ρόστερ του Ολυμπιακού ανταγωνιστικό στο έπακρο, να προσφέρουν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Και οι τρεις έχουν… κλείσει το μάτι, και για τους τρεις ετοιμάζονται οι νέες ερυθρόλευκες φανέλες. Στον Πειραιά έρχεται μια φοβερή και τρομερή… «αγία τριάδα».

Στην κορυφή είναι φυσικά ο Κώστας Σλούκας. Στα 30 του, ο ύψους 1μ90 διεθνής είναι έτοιμος να ενδυθεί όχι μόνο… φανέλα βασικού (αν κι έχει καταργηθεί ο όρος), αλλά να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας, δίπλα στη «σημαία» του Ολυμπιακού, τον Βασίλη Σπανούλη. Η ιστορία είναι γνωστή, απομένει η αποδέσμευσή του από τη Φενέρμπαχτσε και η ανακοίνωσή του από την ομάδα του λιμανιού.

Στην περιφέρεια θα έχει στο πλάι του ένα… σκυλί του πολέμου. Έναν παίκτη, που γνωρίζει καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, από την κοινή τους θητεία στη Χίμκι. Ο Τσαρλς Τζένκινς στα 31 του ξέρει πως θα βγάζει πάντα το ψωμί του, αφήνοντας σταγόνες ιδρώτα σε όλες τις άκρες του παρκέ. Ο ύψους 1μ91 περιφερειακός παίζει άμυνα «per terram, per mare», από την πλευρά που είναι τα πανό για τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, μέχρι την Ω θαλάσσης. Δίχως να πατάει φρένο.

Τρίτος της παρέας των «κλεισμένων», ο αγαπημένος του κόουτς Μπαρτζώκα, η ανακάλυψή του, ο παίκτης που δίνει φινέτσα και λύσεις. Στα 28 του ο Άντονι Γκιλ, μοιάζει να είναι στα ντουζένια του. Κι αν ο ύψους 2μ04 Αμερικανός δεν είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, ίσως να ήταν απρόσιτο το κασέ του.

Ο σχεδιασμός προχωρά κατά γράμμα, ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν φανερώσει την εικόνα της επόμενης μέρας. Σε αριθμούς είναι 23.3 πόντοι, 9.5 ριμπάουντ και 9.1 ασίστ, αν προσθέσει κανείς τα φετινά κατορθώματα των Σλούκα (11.6 πόντοι, 2.8 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ), Τζένκινς (3.4 πόντοι, 2.2 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ) και Γκιλ (8.3 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ). Εντάξει, είναι λίγο… αυθαίρετο, ενδεχομένως και μπακαλίστικο, αλλά μήπως χρειάζονται συστατικές επιστολές οι τρεις τους;

Ο κόουτς Μπαρτζώκας κάνει κάτι, που δείχνει πόσο καλά έχει διαβάσει την ομάδα του: Παίρνει παίκτες, οι οποίοι δεν θα χρειαστούν μέρα προσαρμογής, γιατί τον γνωρίζουν, ξέρουν τι θέλει από αυτούς, πριν ανοίξει το στόμα του.

Γνωρίζει ότι δεν έχει αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, για να βρουν ρυθμό και ρόλους, γι’ αυτό και παίρνει παίκτες, που από την πρώτη αγωνιστική είναι… έτοιμοι. Κι οι τρεις ήταν παίκτες του, κι οι τρεις έχουν τεράστια εμπειρία στην Ευρωλίγκα, κι οι τρεις είναι σε εξαιρετική μπασκετική ηλικία. Κι οι τρεις… πιάνουν λιμάνι.

Αντί επιλόγου, επειδή ο διάολος κρύβεται πίσω από τις λεπτομέρειες: Πολλοί θα συζητούσαν για το over 40% που έχουν Σλούκας και Γκιλ από τη γραμμή του τριπόντου. Έχει τη σημασία του, αλλά υπάρχει κάτι ακόμα σημαντικότερο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις φάουλ σε κάποιον από τους τρεις. Ο Γκιλ «εκτελεί» με 85%, διόλου άσχημα για ψηλό, ενώ ο Σλούκας «κρύο αίμα» έχει 93.8% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Και μαντέψτε: Δεν είναι ο καλύτερος, καθώς ο Τζένκινς έχει 94.1%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ