Η πιο δύσκολη απόφαση του Ιωάννη

Η πιο δύσκολη απόφαση του Ιωάννη

Ο ηγετικός ρόλος στον καινούριο Παναθηναϊκό, η Ευρωλίγκα που... φωνάζει και το ζεστό ενδιαφέρον των Αρμάνι Μιλάνο και Ζενίτ.

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τη στιγμή που πήρε την απόφαση-ζωής. Να αφήσει τον Ολυμπιακό και να μετακομίσει στο αντίπαλο στρατόπεδο, τον εχθρό των Ερυθρόλευκων, τον Παναθηναϊκό.

Από Ιωάννης έγινε… κόκκινο πανί για τους φίλους της ομάδας του Πειραιά, με τον Παπαπέτρου πάντως να δείχνει με το καλημέρα ότι διαθέτει τον χαρακτήρα να αντεπεξέλθει της πίεσης.

Δούλεψε πολύ με τον Τσάβι Πασκουάλ, είδε τον Ρικ Πιτίνο αρχικά να του βάζει δύσκολα με την επιμονή του στο σουτ του, έγινε ακόμα καλύτερος και ηγήθηκε των προσπαθειών του Τριφυλλιού στην πρώτη του σεζόν με την πράσινη φανέλα.

Στην επόμενη; Μαζί με τον Νικ Καλάθη ήταν ο στυλοβάτης του Παναθηναϊκού. Ο παίκτης που τόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης όσο και ο Ρικ Πιτίνο, είδαν ότι είναι ικανός να διαδεχθεί στην αρχηγεία τον ομογενή γκαρντ. Και τα πήγε περίφημα. Ως ένα σημείο, οι εμφανίσεις του στο παρκέ τον δικαίωναν απόλυτα όταν πριν ενάμισι χρόνο είχε αποφασίσει να μετακινηθεί στον Παναθηναϊκό για να βρει χρόνο και ρόλο στον αιώνιο εχθρό. Για να φτάσουμε στο τώρα…

Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΛΛΑ…

Στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού ήταν έτοιμος να βγει μπροστά. Χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο και υπάρχει λόγος που θα σας τον εξηγήσουμε αργότερα. Ο Παπαπέτρου βαδίζει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και όντας έτοιμος να ρίξει νερό στο κρασί του αναφορικά με το ύψος αυτού, ήθελε να είναι ο ηγέτης του Τριφυλλιού στην μετά Καλάθη εποχή. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο αυτό, καθώς τονίζουν ότι οι κοντοί είναι οι παίκτες που αλλάζουν τις ισορροπίες.

Αυτός από την μεριά του όμως δεν θα το έβαζε κάτω. Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, αναπτέρωνε το ηθικό του Πάπι και έδιωχνε τις αμφιβολίες. Με τα μάτια του ΝΒΑ να είναι επάνω του, ομάδες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη να τον έχουν στα υπόψιν τους και να καιροφυλαχτούν, ο Παπαπέτρου δεν άφηνε την ευκαιρία να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο μέσω του Τριφυλλιού.

 Αρκούσε αυτό όμως; Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός πέρασε σε άλλη εποχή και ήρθε η ολική ρήξη με την Ευρωλίγκα, τα πράγματα φαίνονται πως είναι κάπως διαφορετικά. Προσοχή, δεν λέμε ότι άλλαξε γνώμη, όμως κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον, ειδικά αν οι Πράσινοι οδηγηθούν στο BCL.

ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Είναι καιρό εδώ και καιρό πως ο Τσάβι Πασκουάλ τον έχει προσεγγίσει. Εξαιρετικές οι σχέσεις των δύο αντρών, με τον Καταλανό να παίζει τεράστιο λόγο στην άφιξη του Πάπι στο ΟΑΚΑ. Τον… έψησε με τον ρόλο του και έτσι… άδειασε τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος μόλις είχε έρθει στον Ολυμπιακό. Το ενδιαφέρον της Ζενίτ είναι κολακευτικό, ή καλύτερα το ενδιαφέρον του πρώην προπονητή του στον Παναθηναϊκό, όμως είναι πολύ δύσκολο να τον πείσει να αφήσει την Ελλάδα και τους Πράσινους. Δεν μιλάμε εξάλλου για ομάδα από το πάνω ράφι. Ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού, όσο νεόπλουτη και αν είναι. Καλά τα λεφτά αλλά ο Παπαπέτρου είναι φιλόδοξος και το χρήμα είναι κάτι που δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα. Το έδειξε και πριν δύο καλοκαίρια.

Η Ζενίτ λοιπόν δεν έχει ελπίδες. Η Αρμάνι Μιλάνο όμως; Που είναι μία δύναμη που την επομενη σεζόν έχει θέσει ως στόχο να βρεθεί στο Final 4; Δεν γίνεται να τον αφήνει αδιάφορη η προοπτική να βρεθεί στο πλευρό του Ετόρε Μεσίνα, αλλά και να έχει συμπαίκτες όπως ο Χάινς, ο Σέρχι, ο Ντιλέινι και τα υπόλοιπα αστέρια που μαζεύονται στο Μιλάνο.

Η ομάδα του Αρμάνι τον έχει ψηλά στην λίστα της, ο Παπαπέτρου θεωρείται ως η λύση πίσω από τον Ντατόμε, και στην Ιταλία σκέφτονται πως εάν δεν πάρουν τον Ιταλό φόρογουορντ, θα ξοδέψουν λιγότερα στον Έλληνα φόργουορντ αλλά θα έχουν στα χέρια τους ένα πρότζεκτ που έχει τεράστιο μέλλον, ενώ θα μείνουν στην άκρη χρήματα για άλλες προσθήκες.

Εάν του γίνει λοιπόν επίσημη κρούσης (αν δεν του έχει γίνει ήδη), τότε ο Παπαπέτρου θα πρέπει να μπει σε ένα τεράστιο δίλημμα. Να μείνει υπό αυτές τις συνθήκες στον Παναθηναϊκό και να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα αλλά να γίνει σημαία της ομάδας ή να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ