Η σημαία, ο σεβασμός, η επιβράβευση, το… καθήκον

Η σημαία, ο σεβασμός, η επιβράβευση, το… καθήκον

Δεν μπορούσε να γίνει καμία κίνηση, καμία ανακοίνωση, πριν ανεβεί η σημαία στον ιστό της. Στον Ολυμπιακό ξέρουν πώς να τιμούν την ιστορία τους.

Ναι, όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει με… κομμένη ανάσα την ανακοίνωση της επιστροφής του Κώστα Σλούκα. Ναι, έχει ενδιαφέρον αν θα μείνει ο Σάσα Βεζένκοφ. Ναι, είναι μεγάλο όνομα ο Γκιλ. Ναι, είναι χρήσιμος ο Τζένκινς. Ναι, σε μεταγραφική περίοδο ακούγονται πολλά, αλλά «μετρούν» μόνο όσα ανακοινώνονται επίσημα. Αλλά, όχι, τίποτα δεν θα προχωρήσει αν δεν ανεβεί η σημαία στον ιστό, αν δεν είναι στη θέση τους οι δύο… αρχηγοί.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως γνωρίζει να τιμά την ιστορία και την ιστορία κάθε συλλόγου γράφουν τα πρόσωπα. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έσπευσαν πριν ξεκινήσει ο μεταγραφικός χορός, πριν ξεκινήσουν να ανακοινώνουν παίκτες (όπως ο Χασάν Μάρτιν, που έχει κλείσει εδώ και καιρό, ή ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που είναι κομμάτι της ομάδας), να αποδώσουν στον Γιώργο Πρίντεζη την τιμή που του αξίζει.

Υπήρχε κάποιος, που να θεωρούσε ότι θα άλλαζε ομάδα ο «Πρι»; Άπαντες θεωρούσαμε (και ήταν) δεδομένο ότι θα μείνει στο λιμάνι μέχρι το τέλος της καριέρας του, όμως για λόγους ηθικής τάξης, έπρεπε από αυτόν να ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις. Και μαζί να περάσει το μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση: Όσο ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Γιώργος Πρίντεζης φορούν την «ερυθρόλευκη» φανέλα, η ομάδα είναι… δική τους. Το έχουν κατακτήσει στο παρκέ, το έχουν κερδίσει με ιδρώτα, με πόνο, με τίτλους, με δάκρυα.

Υπάρχει κάποιος που να ξεχνά τον Πρίντεζη να παίζει, σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, όταν έχασε τον πατέρα του κι όλο το ΣΕΦ να φωνάζει κλαίγοντας «Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα»; Έτσι χτίζονται οι… θρύλοι, έτσι ανεβαίνουν φανέλες στην οροφή, έτσι οι πιτσιρικάδες αποκτούν πρότυπα, φορούν φανέλες, μαθαίνουν να κάνουν το… πεταχτάρι, θέλοντας να μοιάσουν στα ινδάλματά τους.

Επειδή εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας, για χρόνια ο Ολυμπιακός έβλεπε (κι ακόμα βλέπει) την πλάτη του Παναθηναϊκού, ως προς τις «σημαίες» και τους συμβολισμούς. Στον ουρανό του «Νίκος Γκάλης» η μπλούζα του Διαμαντίδη και του Αλβέρτη, μοιάζουν με βιβλία ιστορίας. Την ίδια στιγμή στο ΣΕΦ δεν υπάρχουν (ακόμα) σημεία αναφοράς. Όταν αποφασίσουν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Γιώργος Πρίντεζης, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τα δικά τους «σημάδια».

Δεν ήταν η πιο εντυπωσιακή μεταγραφή του καλοκαιριού, κυρίως επειδή ήταν αναμενόμενη. Ήταν, όμως, ενδεικτική του σεβασμού, που τρέφουν οι διοικούντες (κι όχι μόνο) στον «υπαρχηγό». Από τη στιγμή που άναψε η μηχανή, σύντομα θα υπάρξουν και μεταγραφές, οι οποίες θα ξεσηκώσουν τον κόσμο, σ’ ένα καλοκαίρι που ο Ολυμπιακός μοιάζει να κυριαρχεί. Και βεβαίως, το πιο λαμπρό αστέρι, αυτός που θα κάνει τη διαφορά, θα έρχεται από την… Πόλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ