Γράμμα στον δεκάχρονο Γιώργο Πρίντεζη

Γράμμα στον δεκάχρονο Γιώργο Πρίντεζη

Ένα γράμμα στον δεκάχρονο Γιώργο Πρίντεζη. Ένα σπάνιο, όσο και ταλαντούχο παιδί...

«Γιώργο, σε πέντε χρόνια από σήμερα θα σε υπογράψει η ομάδα που αγαπάς. Θα περάσεις χρόνια στην αμφισβήτηση. Θα φύγεις δανεικός. Θα γυρίσεις. Η ομάδα σου δεν θα σε υπολογίζει.

Θα ξαναφύγεις για την Ισπανία αυτή τη φορά. Εκεί θα έχεις έναν σοβαρό τραυματισμό που για λίγα εκατοστά δεν θα σου στοιχίσει την καριέρα. Όμως με κάποιο τρόπο η μοίρα θα σε φέρει πάλι στο λιμάνι σου.

Και σε 17 χρόνια από σήμερα, τα δικά σου χέρια θα τα βγάλουν από τα 15 πέτρινα χρόνια της ανυποληψίας. Θα της χαρίσεις ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο τελευταίο δευτερόλεπτο του συγκλονιστικότερου τελικού όλων των εποχών. Και 2 χρόνια μετά, ένα δικό σου τρίποντο στη λήξη του χρόνου θα βάλει φωτιά σε ολόκληρο τον Πειραιά και θα ανοίξει σε εσένα και την ομάδα σου το δρόμο για μία ακόμη Ευρωπαϊκή διάκριση.

Αλλά αυτό το μεγάλο σου ταξίδι δεν θα έχει μόνο χαρές, αλλά και δυσκολίες. Στα κόκκινα, θα ζήσεις ατυχίες και δράματα που τώρα δεν μπορείς ούτε να φανταστείς. Αλλά στα δύσκολα, θα έχεις μαζί σου χιλιάδες ανθρώπους, κι ας μην τους ξέρεις καν. Και θα κλαίνε κι αυτοί μαζί σου όταν θα σηκώνεις το τρόπαιο στον ουρανό, αφιερώνοντας το στον πατέρα σου που θα έχει φύγει πριν λίγες μέρες.

Κάποιες φορές, θα το σκεφτείς να φύγεις. Τα λεφτά θα είναι περισσότερα αλλού, οι συνθήκες πιο ευνοϊκές και οι σειρήνες θα ουρλιάζουν δυνατά προσπαθώντας να σε αποπροσανατολίσουν από τη μοίρα που ονειρεύεσαι από την πρώτη φορά που είδες την κόκκινη φανέλα στην τηλεόραση.

Αλλά δεν μπορείς να αποφύγεις το πεπρωμένο. Κι όταν η σχέση σου με την ομάδα σου φθαρεί και οι προτάσεις πληθύνουν και ακριβύνουν, εσύ θα κλείσεις τα αυτιά σου και θα προχωρήσετε μαζί μέχρι το τέλος.

Και οι οπαδοί της θα σε λατρεύουν. Όπως δεν λάτρεψαν ποτέ κανέναν άλλον. Και θα δακρύζουν πιο πολύ κάθε φορά που θα ανανεώνεις την παραμονή σου στην οικογένεια τους. Όπως θα δακρύζεις και εσύ. Και όταν αυτό το εικοσαετές ταξίδι τελειώσει, η φανέλα σου θα αποσυρθεί στο γήπεδο που έγραψες ιστορία. Στο σπίτι σου».

*Για την υπογραφή: Κάτι μαγικό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ