Οι προπονητές της Ευρωλίγκας υποκλίνονται στον Ζοτς (vid)

Οι προπονητές της Ευρωλίγκας υποκλίνονται στον Ζοτς (vid)

Μετά την αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς από την Φενερμπαχτσέ, πολλοί σπουδαίοι προπονητές μίλησαν με τα καλύτερα χρόνια για την αξία του.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ, ενώ αποφάσισε, για την επόμενη σεζόν, να μείνει εκτός πάγκων.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ευρωλίγκα ανέβασε, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, ένα βίντεο, στο οποίο πολλοί προπονητές υψηλού επιπέδου υποκλίνονται στην προπονητική καριέρα του «Ζοτς».

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος είχε συνεργαστεί για πολλά χρόνια με τον 60χρονο προπονητή. Ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είπε: «Η συνεισφορά του στο μπάσκετ είναι τεράστια. Είμαι περήφανος που είμαι κουμπάρος του, φίλος του και δούλεψα μαζί του για 13 φανταστικά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Έφερε πολλές ιδέες και πράγματα που πολλοί προπονητές εφαρμόζουν. Όπως είπα, ήταν σπουδαίο προνόμιο το ότι δούλεψα μαζί του».

Ο πολύ καλός φίλος του Σέρβου, Ντούσαν Ίβκοβιτς, μίλησε με αποθεωτικά λόγια. Συγκεκριμένα, ο «Ντούντα» ανέφερε: «Το στυλ του και ο τρόπος που δουλεύει, το παιχνίδι των ομάδων τους και φυσικά το γεγονός πως έχει κερδίσει τόσους τίτλους. Ναι, φυσικά είναι ο καλύτερος προπονητής».

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Ετόρε Μεσίνα, έπλεξε το εγκώμιο του Ομπράντοβιτς, δηλώνοντας: «Ο Ζέλιμιρ είναι το στάνταρ. Ανέβασε ψηλά τον πήχη για όλους μας. Η ικανότητά του να δημιουργεί το περιβάλλον της ομάδας του είναι τρομερή».

Την προσφορά του «Ζοτς» αναγνώρισε και ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, ο οποίος τόνισε: «Πιστεύω πως είναι σπουδαίος εμπνευστής. Στα χρόνια μου μαζί του έμαθα πολλά. Έμαθα πώς να δίνω σημασία στα μικρά πράγματα. Είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να καταλάβει τους πάντες και αυτό σημαίνει πολλά για τον ίδιο σαν προπονητή. Φυσικά για αυτό είναι σπουδαίος κόουτς εδώ και χρόνια».

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχει κατακτήσει 9 Ευρωλίγκες, εκ των οποίων οι 5 ήταν με τον Παναθηναϊκό.

Το βίντεο που ανέβασε η επίσημη σελίδα της Euroleague:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ