Ποκουσέφσκι: Το ΝΒΑ και η αλλαγή πλεύσης λόγω… Covid19

Ποκουσέφσκι: Το ΝΒΑ και η αλλαγή πλεύσης λόγω… Covid19

Τα ντραφτ του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη και η περίπτωση του Σέρβου φόργουορντ που τον φέρνει κοντά στον Πειραιά.

Σε πλήρης εγρήγορση είναι ο Ολυμπιακός αναφορικά με τον σχεδιασμό του για την επόμενη σεζόν. Την Τρίτη (30/06) ανακοίνωσε την απόκτηση του Χασάν Μάρτιν ενώ μία μέρα μετά προχώρησε στην επισημοποίηση της μεταγραφής του Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται να έχει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ στην διάθεσή για την προετοιμασία της ομάδας του, αν και δίπλα θα υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που υπό άλλες συνθήκες και προ κορωνοϊού, ίσως να μην ήταν μαζί του.

Ο λόγος για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο Σέρβος φόργουορντ είναι επένδυση για τον Ολυμπιακό. Ένα παιδί που έχει αναγκάσει του σκάουτερ του ΝΒΑ να… παρελαύνουν από το ΣΕΦ και τα γήπεδα της περιφέρειας για να τον παρακολουθήσουν από κοντά.

Πριν την πανδημία ο «Πόκου» ήταν στα ραντάρ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη. Πολλά report έκαναν λόγο για να μπει λίγο πιο πάνω από την 20η θέση, κάτι που σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκο θα
έβγαιναν κερδισμένοι από την μετάβασή του στο ΝΒΑ με ένα πολύ δυνατό χρηματικο ποσό, εάν η ομάδα που τον επέλεγε, αποφάσιζε από τώρα να τον πάρει στις ΗΠΑ.
Όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Τα ντραφτ του ΝΒΑ ήταν προγραμματισμένα όπως πάντα λίγο μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν να συμβεί λοιπόν μέσα στο καλοκαίρι, άρα ο παίκτης θα ήταν μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας-ΗΠΑ για προπονήσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ή ακόμα και την ημέρα της επιλογής (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στον πρώτο γύρο).

Από τη στιγμή όμως που η πανδημία παρέλυσε τα πάντα, άλλαξε το στάτους και του παίκτη. Τα ντραφτ του ΝΒΑ λοιπόν έχουν προγραμματιστεί στα μέσα του Οκτώβρη, ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο για τι το θα συμβεί με τους παίκτες και τα training camp που πρέπει να παρευρεθούν. Οπότε το καλοκαίρι θα είναι στην Ελλάδα αφού εδώ παραμένει το… μέλλον του.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι αναμένεται να είναι κανονικά στην προετοιμασία του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ θα πρέπει να υπολογίζεται ακόμα και για την αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων, η οποία θα αγωνιστεί κανονικά στην Α2.

Ο Ολυμπιακός αναγκαστικά θα τον υπολογίσει, θα είναι με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην προετοιμασία και θα είναι (όπως και τώρα) υπό εποπτεία του Αντρέα Γκατζούλη, ο οποίος κοιτάζει την φυσική του κατάσταση και επιμελείται για τα πάντα αναφορικά με τον «Πόκου».

Ακόμα όμως και να τον επιλέξει κάποια ομάδα του ΝΒΑ, ακόμα δεν είναι σίγουρο εάν θα αποφασίσει να τον αποκτήσει. Πράγμα που αυτόματα σημαίνει ότι είναι πιθανό το σενάριο σαν άλλος Μιλουτίνοφ, να μεινει στους Ερυθρόλευκους με τον σύλλογο που έχει τα δικαιώματά του να κοιτάει την εξέλιξή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ