Τζάκι Γέμελος : Η απόλυτη δικαίωση μίας μαχήτριας

Τζάκι Γέμελος : Η απόλυτη δικαίωση μίας μαχήτριας

Παρόλο που οι δυσκολίες την «συντρόφευαν» από τα πρώτα χρόνια μπασκετικά χρόνια της ζωής της δεν τα παράτησε ποτέ. Η Τζάκι Γέμελος έζησε χθες αυτό που περίμενε πιο πολύ από καθετί και βρέθηκε πλέον να «λάμπει» στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, το WNBA.

Η χθεσινή μέρα θα μείνει στην «καρδιά» της Τζάκι Γέμελος.

Η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού έπειτα από τόση προσπάθεια, αλλά κυρίως μετά από πολλές δυσκολίες, δεν ξέχασε το όνειρο της και πλέον μπορεί να στοχεύει ακόμα ψηλότερα στη καριέρα της. Χθες ήταν στη βασική πεντάδα των Γουάινγκτον Μιστίκς στη νίκη επί της Μινεσότα Λινξ. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που βρέθηκε στην πεντάδα σε παιχνίδι του WNBA. Ωστόσο, για να το καταφέρει πέρασε πάρα πολλά και σίγουρα νιώθει περήφανη.

Από τους σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα, τις επιτυχημένες εγχειρήσεις, τις δύο μεταγραφές στην αγαπημένη της Ελλάδα, πλέον είναι έτοιμη να ζήσει αυτό που πάντα ήθελε. Να λάμπει στο WNBA, στην κορυφαία διοργάνωση γυναικείου μπάσκετ στον πλανήτη. Και φαίνεται πως είναι έτοιμη και πιο δυνατή από ποτέ.

Ένιωσε δυνατή στον Ολυμπιακό που αγάπησε

Την περσινή σεζόν ήρθε στην Ελλάδα για δεύτερη φορά. Μετά τη σεζόν 2013/14 ούσα μέλος του Παναθηναϊκού, ο δρόμος την έβγαλε και πάλι προς την χώρα μας για μια ομάδα που έμελλε να τη λατρέψει. Τον Ολυμπιακό. Μπορεί να έμεινε μόνο μία σεζόν, ωστόσο το διάστημα αυτό την έκανε να νιώσει «ένα» με τον σύλλογο, ενώ δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να επιστρέψει στο μέλλον και πάλι.

Αγωνιζόμενη στην ομάδα που «έσπαγε» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κρατώντας το αήττητο για δεκάδες συνεχόμενα παιχνίδια η ομογενής γκαρντ σε κάθε παιχνίδι πρόσφερε όλο και περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι του Γιώργου Παντελάκη και ήταν βασική και… αναντικατάσταση κάνοντας τη διαφορά είτε σε Ελλάδα είτε σε Ευρώπη.

Οι τραυματισμοί της έδωσαν «ατσάλινο» χαρακτήρα

Όταν ήταν μικρή, η Τζάκι Γέμελος, θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αμερικής. Είχε όλα τα φόντα να αγωνιστεί στο WNBA, αφού την παρομοίαζαν με τη… γυναικεία έκδοση του Μάτζικ Τζόνσον και να κάνει τη διαφορά από τις πρώτες επαγγελματικές της χρονιές ωστόσο η ατυχία της «χτύπησε» πολλές φορές την πόρτα. Οι τραυματισμοί στο γόνατο δεν την… έπληξαν μία φορά, αλλά πέντε. Στα 17 της, στα 18, στα 20, στα 21 και στα 23 έπαθε ρήξη χιαστών, αλλά συνολικά έχει κάνει οχτώ χειρουργεία.

Η ψυχολογική της επιβάρυνση ήταν τεράστια, αλλά όπως έχει τονίσει στο παρελθόν δεν σταμάτησε να πιστεύει στον εαυτό της και περίμενε την ευκαιρία που θα της έδινε πίσω την… αυτοπεποίθηση της. Τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα, πλέον είναι σε… σούπερ κατάσταση και φαίνεται και εντός, αλλά και εκτός παρκέ.

Η πρώτη συγκίνηση ήρθε όταν φόρεσε τη φανέλα της εθνικής

Με πατέρα Έλληνα, η Τζάκι Γέμελος ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα ήταν και μέλος της εθνικής ομάδας. Για εκείνη, η φανέλα της Ελλάδας ήταν κάτι που περίμενε χρόνια να φορέσει και μόλις το πραγματοποίησε συγκινήθηκε ιδιαιτέρως. Ήταν μέσα στις ομοσπονδιακές κλήσεις στις 5 Φεβρουαρίου του 2018 και έζησε μια στιγμή που θα μείνει «χαραγμένη» στο μυαλό της.

Και πάλι στο WNBA για το νέο… αμερικανικό ξεκίνημα

Η αγωνιστική περίοδος που πέρασε ήταν η κορυφαία της καριέρας της βάσει αριθμών. Ένιωσε πιο άνετα από κάθε άλλο σύλλογο και μπόρεσε να αποδώσει αυτά που προσδοκούσε. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως, βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της. Να «θεμελιωθεί» ανάμεσα στις βασικές παίκτριες του WNBA.

Η χθεσινή προσωπική της νίκη φαντάζει πως είναι μόνο η αρχή. Παρόλο που στατιστικά δεν είχε ένα… πλούσιο βράδυ (2 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος), δεν έχει σημασία αφού έχει ακόμα… δρόμο. Οι φετινές διοργανώσεις και του ΝΒΑ, αλλά και του WNBA εκτός από τον κορωνοϊό έχουν ένα ιδιαίτερο… νόημα. Αυτό του «Black Lives Matter» μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ. Παίκτες και παίκτριες είχαν τη δυνατότητα να έχουν από ένα «μήνυμα» στις φανέλες τους με την Τζάκι Γέμελος να επιλέγει το όνομα της Μπρεόνα Τέιλορ, θύμα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Στην αρχή της φετινής επανέναρξης της «φούσκας» του Ορλάντο ήταν μέλος των Κονέκτικατ Σανς, αλλά τελικώς δεν έμεινε και μετά από μερικές εβδομάδες άφησε την ομάδα με μέσο όρο 1,8 πόντους ανά παιχνίδι. Ωστόσο, η ποιότητα της αναγνωρίστηκε άμεσα και βρήκε τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας της λίγες μέρες μετά. Αρχικά υπογράφοντας συμβόλαιο επτά ημερών απέδειξε στους Γουάινγκτον Μίστικς ότι έπρεπε να μείνει, τα κατάφερε και προετοιμάζεται να ζήσει το όνειρο της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ