Αυτό θα είναι το τρόπαιο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου

Αυτό θα είναι το τρόπαιο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου

Η παγκόσμια ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες για την κούπα.

Η FIBA παρουσίασε το τρόπαιο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου που θα διεκδικήσει η ΑΕΚ στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το νέο τρόπαιο των νικητών του FIBA Intercontinental Cup αποκαλύφθηκε την Τετάρτη.

Με τη διοργάνωση να μπαίνει στη νέα εποχή της – στο ερχόμενο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι πρωταθλητές από NBA G League, Basketball Champions League και DIRECTV Liga de las Americas για πρώτη φορά στην ιστορία – το κύρος που έρχεται μαζί της αντικατοπτρίζεται ιδανικά στο καινούργιο τρόπαιο.

Ο σχεδιασμός του τροπαίου αποτελείται από έναν σύγχρονο συνδυασμό χρυσού με ασήμι. Το χαρακτηριστικό του είναι η καμπύλη προς τα πάνω, που προστατεύει μία γυαλιστερή μπάλα. Είναι σχεδιασμένη από τον Michael Berthon του TwelfthMan και κατασκευασμένο από το Bertoni, το εργαστήριο που είναι υπεύθυνο και για το τρόπαιο του FIFA World Cup.

Τα χαρακτηριστικά του τροπαίου
Ύψος: 
55 εκατοστά (1ft 9in)
Βάρος: 9,6 κιλά (21 lbs)

Το FIBA Intercontinental Cup θα διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το διάστημα 15-17 Φεβρουαρίου. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι: η πρωταθλήτρια της 2018 NBA G League, Austin Spurs· η πρωταθλήτρια της DIRECTV Liga de las Americas 2018, San Lorenzo de Almagro (Αργεντινή)· η πρωταθλήτρια του 2017-18 Basketball Champions League, ΑΕΚ (Ελλάδα)· η διοργανώτρια του τουρνουά, Flamengo, η τελευταία ομάδα της Βραζιλίας που πήρε το DIRECTV Liga de las Americas και το FIBA Intercontinental Cup την ίδια χρονιά (2014).

Η διοργάνωση θα γίνει στο Carioca 1 Arena, την έδρα που φιλοξενήσει το Olympic Basketball Tournament στους αγώνες του Ρίο το 2016. Το format θα είναι Final Four με δύο ημιτελικούς στις 15 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια ένα ματς της 3ης θέσης και έναν τελικό, δύο ημέρες αργότερα»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ