Επ’ αόριστο αναβολή στο κινεζικό πρωτάθλημα μπάσκετ

Επ’ αόριστο αναβολή στο κινεζικό πρωτάθλημα μπάσκετ

Όλος ο πλανήτης έχει τρομοκρατηθεί από τον ιό που σκοτώνει κόσμο, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεαστεί αρνητικά το πρωτάθλημα μπάσκετ.

Το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο όμορφα… περιττά πράγματα στη ζωή μας. Όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, όταν όλος ο κόσμος ζει με τον φόβο του κοροναϊού, το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι αν θα διακοπούν οι αγώνες στο κινεζικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, από την άλλη όμως υπάρχουν άνθρωποι που αλλιώς είχαν λογαριάσει τα πράγματα κι αλλιώς τους έρχονται.

Η κινεζική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι διακόπτεται επ’ αόριστο το πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας, λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού. Όσο απλώνεται ο ιός, όσο αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο θέλουν οι αρχές να περιορίσουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων. Έτσι κι αλλιώς και δίχως την παρέμβασή της, οι προπονήσεις των ομάδων ματαιώθηκαν, καθώς ο φόβος κυριάρχησε.

Πλέον όλοι (όχι μόνο από τον χώρο του μπάσκετ) έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στην ιατρική έρευνα, προκειμένου να βρεθεί αντίδοτο και να ελεγχθεί ο κοροναϊός, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, όσον αφορά στο κινεζικό πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πιθανότητες να συνεχιστεί τον επόμενο μήνα (οι εκτιμήσεις λένε πως ακόμα κι αν βρίσκονταν σήμερα το φάρμακο, δεν προλαβαίνουν μέσα στον Φεβρουάριο να διαμορφώσουν συνθήκες συνέχισης των αγώνων), ενώ είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί άδοξα η σεζόν.

Οι ξένοι παίκτες, προπονητές και μέλη των προπονητικών τιμ, που μετέχουν στο κινεζικό πρωτάθλημα έχουν επιστρέψει (ή επιστρέφουν) στη βάση τους κι αυτό έχει κι ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν Έλληνες προπονητές (Μανουσέλης, Μαρκόπουλος, κτλ.), γυμναστές (Πασπαλάς), που έχουν βρει στην Κίνα την… μπασκετική τους Μέκκα.

Να σημειώσουμε -αν κι αυτονόητο- ότι διακόπηκε και το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ