Στον αέρα (και πάλι) το πρωτάθλημα μπάσκετ στην Κίνα

Στον αέρα (και πάλι) το πρωτάθλημα μπάσκετ στην Κίνα

Έχουν τη θέληση να ξεκινήσουν (και να τελειώσουν) το πρωτάθλημά τους, αλλά σκοντάφτουν στην κυβερνητική άρνηση. Στον αέρα το CBA.

Έχουν εξαγγείλει την επανέναρξη, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να γίνει ξανά… τζάμπολ και να παιχθεί μπάσκετ απέχουμε. Οι Κινέζοι θέλουν να δουν το πρωτάθλημά τους να ολοκληρώνεται, όμως η κυβέρνηση είναι διστακτική, καθώς ο κορωνοϊός παραμένει ασύμμετρη απειλή, γι’ αυτό και η απόφαση είναι στον… αέρα. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι μέλλει γενέσθαι, κανείς δεν μπορεί να πει τι θα γίνει… αύριο.

Οι ημερομηνίες δεν έχουν χαθεί, όμως είναι προφανές ότι δεν θα τηρηθούν. Ούτε οι πρώτες μέρες του Απριλίου, ούτε τα μέσα του μήνα θα γίνουν σημείο αναφοράς της επανέναρξης των αγώνων. Η άρνηση της κυβέρνησης υποχρεώνει τη λίγκα να επανεξετάσει το θέμα στα τέλη του επόμενου μήνα, προφανώς περιμένοντας θετικές εξελίξεις στη μάχη κατά της πανδημίας.

Αν δεν υπάρξει βελτίωση, αν δεν εξαλειφθεί ο κίνδυνος γενικευμένου προβλήματος, δεν πρόκειται να ανάψει το «πράσινο φως». Η ύφεση στη χώρα, η μείωση των κρουσμάτων κι ο περιορισμός των θανάτων, πιστώνονται στην κινεζική κυβέρνηση, η οποία δεν σκοπεύει να ρισκάρει, κατά πώς φαίνεται κι από το βέτο που άσκησε. Ως εκ τούτου, τίποτα δεν θα κινηθεί, αν δεν δοθεί το ΟΚ από την κορυφή της ιεραρχίας, αν δεν υπάρχουν όλες οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ