Πέντε θύματα κορωνοϊού από μια… εξέδρα στις ΗΠΑ

Πέντε θύματα κορωνοϊού από μια… εξέδρα στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι πέντε θύματα της πανδημίας κόλλησαν σε αγώνα πολιτειακού μπάσκετ, καθώς βρίσκονταν στην ίδια εξέδρα.

«Νομίζω ότι εκεί το κολλήσαμε. Πολλοί από τους θεατές του αγώνα αρρώστησαν. Το λυπηρό είναι ότι δεν το γνωρίζαμε. Δεν μας ενημέρωσε κανείς». Οι καταγγελίες της Κέι Τζόνσον, χήρα ενός εκ των θυμάτων της πανδημίας, δημιουργούν την υποψία (αν όχι τη βεβαιότητα) ότι η απόφαση να παρακολουθήσουν μια συνάντηση μπάσκετ, αποδείχθηκε… μοιραία για πέντε Αμερικανούς.

Σύμφωνα με τη USA Today όλα έγιναν στις 6 Μαρτίου. Για το πολιτειακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ είχε οριστεί ο ημιτελικός ανάμεσα στο Warren Central και το North Central. Η συγκεκριμένη μέρα ήταν καθοριστική, καθώς στις 6 Μαρτίου η Ιντιάνα ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην πολιτεία.

Αμέσως τα τηλέφωνα πήραν… φωτιά, ο κόσμος ρωτούσε για τους κινδύνους, που ενδεχομένως εγκυμονούσε η παρακολούθηση του αγώνα. Το κακό είναι πως εκείνο το πρωί ο προϊστάμενος της υγειονομικής επιτροπής της πολιτείας, Κρις Μποχ, δήλωσε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες, συμβουλεύοντας απλά τους κατοίκους της Ιντιάνα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Ο αγώνας έγινε όπως είχε προγραμματιστεί. Λίγες μέρες μετά η αθλητική ζωή στις ΗΠΑ παράλυσε, αλλά το κακό είχε γίνει. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι οι πέντε συγκεκριμένοι άνθρωποι «έφυγαν» εξαιτίας του ότι ήταν στην εξέδρα του συγκεκριμένου γηπέδου, όμως και κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ