Φουριόζος Νικολαΐδης στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού Β’ κόντρα στη Δάφνη (96-72)

Φουριόζος Νικολαΐδης στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού Β’ κόντρα στη Δάφνη (96-72)

Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε εκτός έδρας της Δάφνης Δαφνίου με 96-72 και προκρίθηκε στην 2η αγωνιστική της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον 18χρονο γκαρντ να είναι ο κορυφαίος του παρκέ έχοντας 20 πόντους.

Έδειξε τα πρώτα… σημάδια στο φιλικό με το Λαύριο και μερικές ημέρες αργότερα απέδειξε πως κάτι καλό συμβαίνει στα βοηθητικά του ΣΕΦ. Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε με άνεση εκτός έδρας της Δάφνης Δαφνίου με 96-72, έχοντας ως κορυφαίο τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και προκρίθηκε στην 2η αγωνιστική της Α φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας που θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μαρούσι-Αγρίνιο, το οποίο θα γίνει επίσης μακριά από το ΣΕΦ.

Ο νεαρός γκαρντ ήταν εξαιρετικός, τράβηξε όλη την επίθεση των Ερυθρόλευκων στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο παίκτης κλειδί για να έρθει άνετα η νίκη για τους παίκτες του Τσαλδάρη.

Τσόχλας, Παπαδιονυσίου, Σκουλίδας, Χρηστίδης, Μελισσαράτος με τους Ερυθρόλευκους να προηγούνται με 7-2 χτυπώντας στη ρακέτα τους γηπεδούχους, ενώ ο Σκουλίδας με τρίποντο έγραψε το 10-2.

Η Δάφνη πλησίασε στο σκορ και μείωσε στους τέσσερις (10-14) αλλά και στον πόντο (13-14 και 14-15). Η ομάδα του Τσαλδάρη πίεσε επιπλέον στην άμυνα, έκλεψε κάποιες μπάλες και προηγήθηκε εκ νέου με 5 πόντους. O Κολοβέρος αργότερα πέτυχε το 19-25 με τρίποντο, με την περίοδο να τελειώνει στο +6 για τους παίκτες του Τσαλδάρη (21-27).

Οι γηπεδούχοι μείωσαν απευθείας, Παπαδιονυσίου διαμόρφωσε το 26-29 ενώ ο Μελισσαράτος συνέχισε για τους φιλοξενούμενους με σερί καλάθια για το 30-33. Ο Μπέμπης ισοφάρισε (33-33) και ο Γεωργοπαπαδάκος πρόσφερε το προβάδισμα στη Δάφνη, με τον Νικολαϊδη με πέντε πόντους να πραγματοποιεί το 38-36 και να κλείνει το ημίχρονο στο 41-38.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός Β’ πίεσε στην άμυνα και έτρεξε. Γρήγορα λοιπόν οι Πειραιώτες προσπέρασαν με 10 πόντους (45-55), με τους παίκτες του Τσαλδάρη να έχουν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους. Η Δάφνη προσπάθησε να καλύψει την διαφορά (49-60 ο Καραΐσκος), όμως ο Νικολαΐδης και ο Κολοβέρος ήταν ο λόγος για να κρατήσει διψήφια διαφορά η ομάδα του των Ερυθρόλευκων.

Αμφότεροι σκόραραν από ένα τρίποντο για το 70-54 για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 70-56 υπέρ της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού.

Από εκεί και έπειτα τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους Πειραιώτες. Ο Τσαλδάρης έριξε στο παρκέ τους Νικολαΐδη, Κολοβέρο, Μωραΐτη, Τσάμη και Κάδρα, με τον Νικολαΐδη να είναι ασταμάτητος και να μην καταλαβαίνει τίποτα απολύτως.

Με σερί καλάθια του Κολοβέρου ο Ολυμπιακός Β΄ πέρασε μπροστά με 20 πόντους (58-78). Το ματς είχε πάρει ήδη τον δρόμο του, ο προπονητής των Ερυθρόλευκων πέρασε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του και ο Μωραΐτης έστειλε την απόσταση στους 22 πόντους (67-89). Οι ποντοι του Τσάμη ήταν η αιτία για το 67-94 σε ένα ματς, που οι παίκτες του Τσαλδάρη έδειξαν πυγμή στο δεύτερο μισό, με αποτέλεσμα να έχουνε ένα εύκολο απόγευμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ