ΠΑΟΚ – Προμηθέας Πάτρας 69-76 (60-60 κ.α) : Πάτησε τον ΠΑΟΚ στην παράταση ο Προμηθέας και πέρασε στον τελικό

ΠΑΟΚ – Προμηθέας Πάτρας 69-76 (60-60 κ.α) : Πάτησε τον ΠΑΟΚ στην παράταση ο Προμηθέας και πέρασε στον τελικό

Σε ένα τρομερό παιχνίδι που οδηγήθηκε στην παράταση ο Προμηθέας Πάτρας νίκησε τον ΠΑΟΚ με σκορ 69-76 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε ένα πραγματικά καταπληκτικό παιχνίδι που οδηγήθηκε στην παράταση ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε με σκορ 76-69 του ΠΑΟΚ και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το τέταρτο δεκάλεπτο και έπειτα, με τον «δικέφαλο του βορρά» να επιστρέφει από το -10 και να στέλνει το ματς στην παράταση, όπου τελικά οι παίκτες του Μάκη Γιατρά κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό.

Κλειδί στην παράταση ήταν η εμφάνιση του Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος παρότι δεν ήταν εύστοχος, σημείωσε δύο πολύ μεγάλα τρίποντα, κόβοντας τα… πόδια των παικτών του Άρη Λυκογιάννη. Κάτι που έπαιξε κομβικό ρόλο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά νευρικές στο ξεκίνημα με τις άμυνες να είναι σκληρές και το προβάδισμα να αλλάζει σε πολλές περιπτώσεις χέρια. Από τα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου, ο Προμηθέας ανέβασε την πίεση του αναγκάζοντας σε λάθη τον ΠΑΟΚ, καταφέρνοντας έτσι να χτίσει μια μικρή διαφορά.

Στη συνέχεια ο «δικέφαλος του βορρά» βρήκε τα μακρινά σουτ και μπόρεσε να μειώσει, όμως οι παίκτες του Μάκη Γιατρά κραούσαν το προβάδισμα πηγαίνοντας μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια με το ταμπλό να δείχνει 35-29.

Ο Προμηθέας κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην αναμέτρηση με +10 (36-46), όμως ο ΠΑΟΚ έβγαλε άμεση αντίδραση και μπόρεσε να μειώσει έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζερμέιν Λοβ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο «δικέφαλος του βορρά» συνέχισε την αντεπίθεση του και ο αγώνας έγινε ντέρμπι. Οι μάχες ήταν σκληρές και καμιά ομάδα δεν μπορούσε να πάρει μια ασφαλή διαφορά και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με το σκορ στο 60-60.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η ομάδα της Πάτρας αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και πιο εύστοχη, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να βάζει δύο μεγάλα σουτ και να «σκοτώνει» ουσιαστικά το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη. Έτσι ο Προμηθέας «τσέκαρε» το εισιτήριο για τον τελικό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-18, 29-35, 40-46, 60-60 Παράταση: 69-76

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Μπιτς 5 (1), Κονατέ 6, Λαβ 20 (7/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη), Γκρίφιν 21 (5/11 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Τσαλμπούρης 2 (4 ριμπάουντ), Μαργαρίτης, Κακλαμανάκης 4 (8 ριμπάουντ), Καμπερίδης 6, Παπαντωνίου, Τέρνερ 5 (4 ριμπάουντ)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Αγκμπελέσε 6 (7 ριμπάουντ), Τζεράι Γκραντ 6 (10 ριμπάουντ), Λούντζης 5 (5/6 βολές), Έβανς 6 (4 ασίστ), Αγραβάνης Δ. 9 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Φορντ 8 (2), Χριστοδούλου 6, Τζέριαν Γκραντ 24 (5/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 8/8 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Αθηναίου 3, Γιαννόπουλος 3 (1), Μίλερ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ