Μαυροειδής : «Διψάμε για το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρος»

Μαυροειδής : «Διψάμε για το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρος»

Τη μεγάλη θέληση της ΑΕΚ να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ τόνισε ο Δημήτρης Μαυροειδής, ενώ ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής αναφέρθηκε στον αυριανό τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Ο Έλληνας διεθνής σέντερ της Ένωσης επεσήμανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ τη σημασία της επιστροφής των κιτρινόμαυρων σε τελικό μετά από 17 χρόνια.

Ακόμη, ο Μαυροειδής τόνισε ότι άπαντες στην ΑΕΚ διψούν για την κατάκτηση του Κυπέλλου, λέγοντας παράλληλα ότι ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία.

Η συνέντευξη του Μαυροειδή στο επίσημο site της ΕΟΚ:

-Τι σημαίνει η επιστροφή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για εσάς;
«Είναι μια μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ, γιατί μετά από πολλά χρόνια -στα οποία μάλιστα βρέθηκε να παίζει στη Β’ Εθνική και την Α2- επιστρέφει σε έναν τελικό. Πρόκειται για μια επιβράβευση για τον πρόεδρο, για τον κόσμο και για όλους εμάς και την προσπάθεια που έχουμε κάνει».

-Η νίκη επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό;
«Δεν έχει καμία σχέση το ένα ματς με το άλλο. Το πρώτο παιχνίδι ήταν για το πρωτάθλημα, στην έδρα μας, με τον κόσμο μας, με τον αντίπαλο να είναι κουρασμένος και με απουσίες. Το κίνητρο ενός τροπαίου θα μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό, που ξέρουμε ποιους παίκτες έχει και τι κάνουν σε αυτά τα παιχνίδια. Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας».

-Έχοντας αναμετρηθεί ήδη με τον Ολυμπιακό μία φορά, τι είναι αυτό που θεωρείς πως πρέπει να προσέξετε περισσότερο στον αγώνα;
«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ξεκινά περισσότερο από την άμυνά του. Προσπαθεί να σε ‘πνίξει’, να σε οδηγήσει σε λάθη και να φτάσει σε εύκολα καλάθια. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να μείνουμε μέχρι τέλους στη διεκδίκηση της νίκης. Εκεί θα παίξει ρόλο και η τύχη, αλλά και άλλα πράγματα για να πάρεις το τρόπαιο».

-Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Πόσο σημαντική θα είναι η κατάκτησή του; Και πόσο ρόλο παίζει η δίψα που έχετε, αλλά και η έλλειψη εμπειρίας τελικών για τους περισσότερους συμπαίκτες σου;
«Ενδεχόμενη κατάκτηση του τίτλου θα είναι σπουδαία υπόθεση. Θα είναι μια μεγάλη επιτυχία και ταυτόχρονα σκαλοπάτι για να αλλάξει η ομάδα επίπεδο και να αρχίσει να κοιτάζει ακόμη πιο ψηλά και για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Η δίψα που έχουμε είναι μεγάλη, σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοια ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

-Τι θα έλεγες στον κόσμο της ΑΕΚ ενόψει του τελικού;
«Θέλουμε να μας στηρίζουν σε κάθε παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές τους έχουμε πικράνει, αλλά να ξέρουν ότι σε κάθε αγώνα δίνουμε το 100%. Έτσι και στον τελικό, θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και για την ιστορία της ομάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ