Μαυροειδής : «Ο μεγάλος στόχος είναι το Final 4 του Champions League»

Μαυροειδής : «Ο μεγάλος στόχος είναι το Final 4 του Champions League»

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από την ΑΕΚ, αλλά και για τον επόμενο στόχο της που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Final Four του Champions League.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM κι υπογράμμισε πως ο επόμενος μεγάλος στόχος της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του Κυπέλλου είναι η συμμετοχή στο Final 4 του Basketball Champions League.

Ο Έλληνας σέντερ αναφέρθηκε στον τρόπο που ήρθε η κατάκτηση του κυπέλλου από τους κιτρινόμαυρους στον τελικό με τους ερυθρόλευκους, ενώ αναφέρθηκε και στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο και στις προσπάθειες που καταβάλει τα τελευταία χρόνια για την ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς γιόρτασαν την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο. Σήμερα το βράδυ θα κάνουμε κάτι. Θα πάμε και στο ποδόσφαιρο, πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ξάνθη. Είναι μία δικαίωση για την ομάδα, για όσα έχει περάσει το τελευταίο διάστημα, και για τον πρόεδρο που έχει όραμα για την ομάδα και για εμάς που περάσαμε πολλά, που φτάσαμε να διεκδικούμε ένα τρόπαιο και να φτάνουμε τελικά στην κατάκτησή του».

Για τον Πάντερ και τους υπόλοιπους ξένους της ομάδας: «Είδαμε το 1968 την ταινία. Πήγαμε στο σινεμά στην Κρήτη. Όλους μας βοήθησε, όσο και αν παίξαμε, ανατρίχιασα με την ταινία και σκέφτηκα πολλά πράγματα εκείνη τη στιγμή. Τους επηρέασε και εκείνους και μας το είπαν. Με την εικόνα που είχαμε 40 λεπτά, να παλεύουμε σε κάθε φάση και ίσως να έπαιξε σημασία και αυτό».

Για τα πράγματα που έχει ζήσει στην ΑΕΚ: «Περισσότερα κακά από καλά. Όταν ήρθαμε εμείς δεν είχαμε κερδίσει ούτε μία φορά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Την επόμενη χρονιά κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και τώρα έχουμε κερδίσει και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ενώ κατακτήσαμε τον τίτλο».

Για τον επόμενο στόχο: «Από την αρχή έχουμε πει πως είναι το Final 4 του Champions League. Αυτός είναι ένας ρεαλστιικός και υπαρκτός στόχος. Περάσαμε στους 16 της διοργάνωσης, με λίγη τύχη με τα αποτελέσματα. Είχαμε μία βατή κλήρωση και αν πάμε θα γίνει στο ΟΑΚΑ και έχουμε μεγάλες πιθανότητες να το κατακτήσουμε».

Για το αν αποτελεί στόχος το πρωτάθλημα: «Έχουμε μεγαλύτερες βλέψεις, αλλά είναι δύσκολο να πας για πρωτάθλημα και να σπάσεις αυτό το δίπολο. Υπάρχει διαφορά. Σιγά-σιγά η ψαλίδα κλείνει. Το αν έχει κλείσει και θα μπούμε ανάμεσα θα το δούμε στο μέλλον. Αν μπορούμε να πάμε σε έναν τελικό πρωταθλήματος, δε θα πούμε όχι. Το πάμε βήμα-βήμα. Αυτό θέλει και ο πρόεδρος σιγά-σιγά. Να πάρουμε το Κύπελλο, να φτιάξουμε μία ομάδα με ελληνικό κορμό, να φτιάξει ένα γήπεδο και του αξίζουν πολλά μπράβο για όλο αυτό».

Για τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα: «Επειδή η ομάδα δεν έχει την οικονομική άνεση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αναγκαστικά πρέπει να φτιάξει ελληνικό κορμό με παιδιά που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Αυτό έκανε πιο παλιά ο Ολυμπιακός, το ίδιο και ο Παναθηναϊκός παλιότερα και πρέπει να το ακολουθήσουμε κι εμείς για να φτάσουμε στις επιτυχίες».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Είναι από τους ιδανικούς προέδρους. Δεν ανακατεύεται στην ομάδα, δεν βάζει γκρίνια, είναι πολύ ήρεμος και ποτέ δεν μας έχει πει κάτι. Είναι από τους ιδανικούς προέδρους για κάθε ομάδα».

Για την πορεία του: «Σε αυτή την ομάδα έλεγαν πως δεν θα ξαναπαίξουν μπάσκετ και ο Ντούσαν Σάκοτα που δεν ήξερε αν θα ζήσει. Αυτές οι μικρές ιστορίες είναι ωραίες μετά από τέτοιες επιτυχίες».

Για τον κόουτς: «Μας είπε να μπούμε ήρεμα, να παίξουμε αυτό που μπορούμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε γιατί δεν ξέρουμε αν θα φτάσουμε ξανά σε τελικό. Οι ξένοι δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της επιτυχίας. Τους είπαμε πως η ΑΕΚ δεν είχε πάρει Κύπελλο τα τελευταία 17 χρόνια και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να πάρει ένα τρόπαιο».

Για το γεγονός πως ο τελικός διεξήχθη με την παρουσία μαθητών στις εξέδρες: «Δεν ήταν τόσο άσχημο από πλευράς παλμού. Ήταν πολύ ωραίος τελικός και μέσα και έξω από το γήπεδο. Παρότι υπήρχαν αντιδράσεις, που δεν είχαμε οπαδούς, και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να γίνεται έτσι ο τελικός στο μέλλον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ