Η ΑΕΚ ζήτησε αναβολή του ματς με το Περιστέρι – Η απάντηση της ΕΟΚ

Η ΑΕΚ ζήτησε αναβολή του ματς με το Περιστέρι – Η απάντηση της ΕΟΚ

Η ΑΕΚ ζήτησε να αναβληθεί το παιχνίδι με το Περιστέρι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, όμως η απάντηση της ΕΟΚ ήταν αρνητική.

Αλλα δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίσθηκαν στην ανδρική ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα η διεξαγωγή της σημερινής αναμέτρησης με το Περιστέρι για το κύπελλο μπάσκετ, να είναι στον «αέρα».

Όλη η ομάδα είναι υπό παρακολούθηση βάσει του πρωτοκόλλου, ενώ ματαιώθηκε η πρωινή προπόνηση. Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ δεν υπολογίζει στον Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος διεγνώσθη «θετικός» την περασμένη εβδομάδα. Κατόπιν αυτού, η ΑΕΚ ζήτησε από την ομοσπονδία την αναβολή του νοκ-άουτ προημιτελικού Κυπέλλου με το Περιστέρι (26/12, 20:00).

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει από τη στιγμή που έχει δυο θετικά κρούσματα η Ένωση, αφού χρειάζεται να βγουν θετικοί τουλάχιστον 4 παίκτες. Έτσι, ο αγώνας, που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (26/12, 20:00), αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά, αφού δεν προβλεπόταν βάσει του πρωτοκόλλου της Ομοσπονδίας να αναβληθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ ΒC ενημερώνει, ότι προσώρας έχει επτά (7) διαθέσιμους αθλητές και δύο (2) εμπύρετους.

Με πιθανή δε, τη διασπορά του ιού στην ομάδα μας και με γνώμονα την προστασία των αθλητών και των μελών του αγωνιστικού Τμήματος, η πρωινή προπόνηση ματαιώθηκε.

Επίσης, βάσει των άνωθεν, αλλά και του παλαιότερου κρούσματος, και προ του κινδύνου ευρύτερης διασποράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης προς την προσεχή αντίπαλό μας, ομάδα του Περιστερίου, η ΑΕΚ ΒC υπέβαλε σήμερα (26/12) προς την ΕΟΚ αίτημα αναβολής της αποψινής αναμέτρησης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πρόδηλο είναι, ότι εκτός της πρωτίστης ανάγκης για προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων, αποτελεί βασική προτεραιότητα και η διαφύλαξη του κύρους της διοργάνωσης, το οποίο τίθεται «εν αμφιβόλω» υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες, αν και εφόσον διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ