Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα κρίσιμα σημεία του ντέρμπι (vids)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα κρίσιμα σημεία του ντέρμπι (vids)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους με φόντο τον Κύπελλο και to10 εστιάζει στα ζευγάρια του παρκέ που θα επηρεάσουν περσσότερο την εξέλιξη του ματς.

Η «μητέρα των μαχών» του ελληνικού μπάσκετ έφτασε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει φυσικά την εξέλιξη του ματς.

Όποιος κι αν κερδίσει όμως, με μικρή, η μεγάλη διαφορά, σίγουρα τα πάντα ξεκινούν από λεπτομέρειες. Πράγματα που αφορούν πρόσωπα και καταστάσεις, κάνοντας την πλάστιγγα να γέρνει προς κάποια πλευρά.

Ενόψει του ματς λοιπόν ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε σε ματσαρίσματα και προσεγγίσεις που θα παίξουν ρόλο στην εκβαση του ντέρμπι.

Ο απρόβλεπτος Νέντοβιτς

Το «Τριφύλλι» βασίζεται κυρίως στον Νέντοβιτς για να πάρει μπροστά η επίθεση. Χθες ο Σέρβος σε μια κακή βραδιά από πλευράς ευστοχίας, σημείωσε 17 πόντους με 4/16 σουτ.

Όμως η άμυνα του Προνηθέα τον ένιωσε για τα καλά όταν σημείωσε 8 πόντους σε ένα λεπτό. Είναι παίκτης ρυθμού κι ακόμα κι αν δεν πάει καλά το ματς για τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτόν, αρκεί ένα «ξέσπασμα» για να αλλάξουν τα πράγματα.

Δεν πρέπει να μείνει αμρκάριστος από κανένα σημείο γιατί μπορεί να… βρέξει τρίποντα, όπως έμαθε καλά ο Ολυμπιακός σε προηγούμενο ντέρμπι.

Η απουσία Παπαπέτρου και η ευκαιρία των φόργουορντ των Πειραιωτών

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ταξίδεψε μεν στην Κρήτη όμως δεν θα αγωνιστεί, καθώς αναρώνει από εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη. Με τη δική του απουσία ανοίγει χώρος δράσης για Παπανικολάου και Βεζένκοφ.

Κόντρα στην ΑΕΚ είχαν 31 πόντους αθροιστικά, με τον Σάσα να έχει και 9 ριμπάουντ. Η «Ένωση» ήταν γεμάτη απουσίες, όμως ο Χάμερ έκανε ζημιά σε άμυνα κι επίθεση, οπότε το γεγονός πως πέτυχαν τόσους πόντους μόνο θετικό είναι.

Ο «Παπ» μπορεί να ανταπεξέλθει πολύ καλά στις αλλαγές στην άμυνα, παίζοντας τόσο στο «3» όσο και στ «4», όπως βέβαια κι ο συμπαίκτης του, απλά ο Κώστας έχει περισσότερο τον ρόλο του «αμυντικού εξολοθρευτή» σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Ο Βεζένκοφ ελπίζει να ξεκινήσει το ίδιο δυνατά, όπως έκανε στο ματς με το Λαύριο.

Μαζί με Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ θα αναλάβουν τον Νέντοβιτς και τι υπόλοιπες απειλές έστω κι ως βοήθειες δίπλα στον βασικό αμυντικό, πλην Παπαγιάννη εννοείται.

Σλούκας και Ντόρσεϊ να «σημαδέψουν» τον Γιόβιτς

Ο Στέφαν Γιόβιτς δεν είναι ακόμα πλήρως έτοιμος και γίνεται διαχείριση από τον Παναθηναϊκό στην περίπτωσή του. Το γεγονός αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούν οι Σλούκας και Ντόρσεϊ δίνοντας τον τόνο από νωρίς.

Ο στόχος τους είναι τριπλός. Σκοράρισμα, οργάνωση και να… χαλάσουν το μυαλό του Σέρβου. Ο Σλούκας είχε χθες 12 πόντους, ο Ντόρσεϊ μόλις 6 με 2/8 τρίποντα, όμως αυτό μπορεί να βγει σε καλό.

Ως κλασικός σουτέρ, συνήθως μια κακή βραδιά διαδέχεται μια καλή, αφού δεν μπορούν να μπάινουν, ούτε όμως και να βγαίνουν όλα. Ο Γιόβιτς είναι ο μόνος «καθαρός» οργανωτής του Παναθηναϊκού κι αν ο Ολυμπιακός εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ακόμα… ψάχνεται (άποντος με τους Πατρινούς έχοντας 0/4 τρίποντα) θα έχει κερδίσει μια πολύ σημαντική κόντρα στο παρκέ.

Η σύγκρουση των «Πύργων»

Φαλ και Παπαγιάννης θα σηκώσουν το βάρος στη ρακέτα επιθετικά κι αμυντικά. Κι οι δύο «δεινόσαυροι» που ξέρουν να δίνουν καλά σκριν και να τρέχουν προς τα μέσα.

Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα πως ο Φαλ χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο κι επιθετικά σε σχέση με τον πράσινο ομόλογό του. Αρκετές φορές σε συνεχόμενες επιθέσεις μάλιστα είναι ο αποδέκτης μιας alley hoop πάσας, ή μιας νορμάλ που τον βρίσκει «ξεχάσμενο» από την άμυνα, καθώς έχει εξαιρετική αντίληψη ξέροντας που και πότε να κινηθεί χωρίς την μπάλα.

Είναι επίσης λίγο πιο γρήγορος από τον Παπαγιάννη κι ακολουθεί καλύτερα τα αντίπαλα γκαρντ «φράζοντάς τους τον δρόμο» όταν πηγαίνουν προς το καλάθι.

Σημείο «κλειδί» η ενέργεια και η συγκέντρωση

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο κι ο Παναθηναϊκός τα βρήκαν… σκούρα για ένα ημίχρονο απέναντι σε ΑΕΚ και Προμηθέα αντίστοιχα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε την έλλειψη συγκέντρωσης στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με την ομάδα του Δέδα, δίνοντας υπόσχεση για καλύτερη παρουσία στον τελικό.

Δεν πλήρωσε το γεγονός ότι στο παρκέ ήταν Παρασκευή αλλά στο μυαλό… Κυριακή, κυρίως γιατί έπαιζε απέναντι σε οκτώ παίκτες ουσιαστικά.

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάστηκε κι αυτός στο πρώτο μέρος κι αν δεν έπαιρνε μπρος ο Νέντοβιτς με τον Έβανς θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα. Όμως βρήκε τις λύσεις την ώρα που έπρεπε και δεν κοίταξε πίσω.

Το πρώτο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 18 χρόνια ρίχνει αυλαία με το καλύτερο δυνατό ζευγάρι, ένα ντέρμπι «αιωνίων». Αμφότεροι θέλουν τον τίτλο, με την αξία του αντιπάλου να αυξάνει τη σημασία και το ειδικό βάρος της νίκης. Ο πιο συγκεντρωμένος και λιγότερο χαλαρός έχει περισσότερες πιθανότητες να το κατακτήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ