Ο εξολοθρευτής Γουόκαπ και οι… χειροπέδες για 10:39′

Ο εξολοθρευτής Γουόκαπ και οι… χειροπέδες για 10:39′

Ο Τόμας Γουόκαπ μπήκε και άλλαξε όλο τον ρυθμό στον τελικό Κυπέλλου σε άμυνα και επίθεση, έδεσε «κόμπο» Νέντοβιτς και Μέικον, με τον Παναθηναϊκό να μένει χωρίς καλάθι εντός πεδιάς για πάνω από 10 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος Κυπελλούχος Ελλάδος στο μπάσκετ, νικώντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό με 81-73.

Οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα για 30 λεπτά κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, η οποία ήταν μπροστά ακόμη και με 12 πόντους (59-47), όμως με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει τη διαφορά και στις δυο πλευρές του παρκέ και την άμυνα του Ολυμπιακού να «τσακίζει» κόκκαλα, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να στεφθεί Κυπελλούχος.

Οι ερυθρόλευκοι «έδεσαν» κόμπο τον Παναθηναϊκό και κατάφεραν να μη δεχτούν καλάθι εντός πεδιάς για πάνω από 10 λεπτά. Για την ακρίβεια για 10:39, καθώς τότε σκόραρε για τελευταία φορά ο Λεωνίδας Κασελάκης για το 67-58.

Έκτοτε, ο Ολυμπιακός δέχτηκε μόνο 6 πόντους και αυτούς από βολές στην τελευταία περίοδο, με τον Νέντοβιτς να έχει 4/4 και τον Γουάιτ 2/2 βολές. Ο Παναθηναϊκός τα «έσπασε» καταφέρνοντας να μην σκοράρει με σουτ στην τελευταία περίοδο, με τον Γουόκαπ να παίζει κομβικό ρόλο.

Ο Αμερικανός γκαρντ εκτός από τη δημιουργία, που ήταν καθοριστικός, «έπεσε» στο μαρκάρισμα των Νέντοβιτς και Μέικον στα τελευταία δέκα λεπτά και τους «έσβησε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ