Το «θηρίο» του Ολυμπιακού που… κρατάει στα χέρια του το 11-0 (vids)

Το «θηρίο» του Ολυμπιακού που… κρατάει στα χέρια του το 11-0 (vids)

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται για την πρόκριση με τον Παναθηναϊκό και θέλει να διευρύνει το σερί του στο 11-0, με τον Μουσταφά Φαλ να είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά

Ο Ολυμπιακός είχε μια άνετη επικράτηση επί του Άρη στα προημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου και πλέον συναντάει στα ημιτελικά απόψε (19:15) τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό με… φόντο την πρόκριση στον τελικό.

Οι ερυθρόλευκοι δεν συνάντησαν καμία δυσκολία από τους κίτρινους διεύρυναν το αήττητο σερί τους στην Ελλάδα και πλέον προετοιμάζονται για το τριφύλλι και το ιστορικό 11-0. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει να ηττηθεί σε όλες τις διοργανώσεις από τον Παναθηναϊκό 10 σερί παιχνίδια και φυσικά έχει ως στόχο μόνο τη νίκη σήμερα στα «Δύο Αοράκια».

Οι Πειραιώτες είναι το μεγάλο φαβορί λόγω και της καταπληκτικής σεζόν που πραγματοποιούν, αλλά και του μπάσκετ που παίζουν, όμως σε ένα τέτοιο νοκ-άουτ ματς τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο Μπαρτζώκας γνωρίζει τη σημασία του αποψινού ματς και το τι διακυβεύεται, αφού ο νικητής εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και Κυπελλούχος Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του και έχει τον πρώτο λόγο, όμως έχει ακόμη έναν παράγοντα που στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι το «κλειδί». Ο λόγος φυσικά για τον Μουσταφά Φαλ, ο οποίος κάνει τη διαφορά στη γραμμή των ψηλών και κόντρα στο τριφύλλι… οργιάζει. Και στα 10 παιχνίδια που έχουν κερδίσει οι ερυθρόλευκοι στη σειρά είναι καταλυτικός.

Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικός είναι ο Γάλλος σέντερ σε όλο το επιθετικό – και όχι μόνο – πλάνο του Ολυμπιακού, αρκεί να δει τι έχει κάνει μόνο στα προηγούμενα τρία ματς που έχει παίξει με το τριφύλλι φέτος.

Στην πρώτη αναμέτρηση για το Σούπερ Καπ, ο Φαλ είχε ολοκληρώσει το παιχνίδι με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ λίγο καιρό αργότερα ο Φαλ σε 29:47 έφτασε μία ανάσα από το double double με 17 πόντους (8/13 δίποντα) και 9 ριμπάουντ, ενώ ακόμα είχε 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος και ένα καθοριστικό καλάθι και φάουλ κόντρα στον Παπαγιάννη στο τελευταίο δίλεπτο του ντέρμπι!

Στο τρίτο κατά σειρά ντέρμπι όπου ο Ολυμπιακός σημείωσε τη 10η σερί νίκη του στο ΟΑΚΑ και με τον πλέον εμφατικό τρόπο (95-71) και ο Φαλ «κατάπιε» και τον Παπαγιάννη αλλά και τον Γκουντάιτις. Σε ακόμη ένα ματς απέναντι στο τριφύλλι έφτασε μια ανάσα από το νταμπλ νταμπλ, έχοντας 19 πόντους, με 9/10 σουτ, 9 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ.

Ο Ράντονιτς σε κανένα από τα τρία προηγούμενα ματς δεν έχει βρει «αντίδοτο» για τον Φαλ και αν θέλει να περάσει στον τελικό θα πρέπει να βρει λύση. Από την άλλη ο Μπαρτζώκας γνωρίζει τη σημασία του Γάλλου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά και τις δυσκολίες που βάζει στους αντιπάλους του, με τον Φαλ να είναι αυτός που ορίζει τον νικητή, το… 11-0, αλλά και την ομάδα που θα κατακτήσει την κούπα.

Ο Φαλ απέναντι στον Παναθηναϊκό:

Από τους περσινούς τελικούς:

Η επιβλητική νίκη με 101-73:

Η φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ με 95-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ