Η νύχτα που ο Πίτερς οργίασε: Έσπασε τα κοντέρ ο άσος του Ολυμπιακού-Αποθέωση από Βεζένκοφ (vids)

Η νύχτα που ο Πίτερς οργίασε: Έσπασε τα κοντέρ ο άσος του Ολυμπιακού-Αποθέωση από Βεζένκοφ (vids)

Την εμφάνιση της… καριέρας του στον Ολυμπιακό, έκανε ο Άλεκ Πίτερς στον τελικό με το Περιστέρι.

Φωτιά ο Άλεκ Πίτερς την κατάλληλη στιγμή στο Ηράκλειο. Ο Αμερικανός φόργουορντ έμεινε για λόγους τακτικής εκτός 12άδας στον χθεσινό ημιτελικό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, αλλά στον τελικό επέστρεψε και του έδωσε και κατάλαβε: 26 πόντοι, με 8/11 τρίποντα και συνολικά 9/12 εντός πεδιάς με… γαρνιτούρα πέντε ριμπάουντ και ένα κλέψιμο. Και όλα αυτά μόλις σε είκοσι λεπτά συμμετοχής. Αδιανόητη εμφάνιση και ακόμη πιο απίθανο αυτό που συμβαίνει με τα τεσσάρια της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γιατί τα άλλα είκοσι λεπτά τα έπαιξε ο συνήθης ύποπτος Σάσα Βεζένκοφ και εκείνος δεν έκανε φυσικά εκπτώσεις: 20 πόντοι με 4/5τρίποντα, 4/5 δίποντα και 5 ριμπάουντ. Οι δύο μαζί δηλαδή έβαλαν 46 με 12/16 τρίποντα και μάζεψαν 10 ριμπάουντ σε ένα ματς που ο αντίπαλος, ολόκληρο το Περιστέρι πέτυχε με το ζόρι 57 πόντους.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Αφιερώνουμε αυτόν τον τίτλο στον Ανδρέα Γκατζούλη και τον Χρήστο Μπαφέ»

«Είναι φοβερός σουτέρ και σκόρερ, αλλά πριν από όλα είναι φοβερός άνθρωπος. Χθες έμεινε έξω και σήμερα γύρισε πανέτοιμος» σχολίασε για τον Πίτερς ο Βεζένκοφ. Και αυτό που είχε κατά νου ο Γιώργος Μπαρτζώκας από το καλοκαίρι, πλέον ο Ολυμπιακός το απολαμβάνει. Δεν έχει μόνο τον Σάσα, έχει και τον καθρέφτη του στο rotation της «καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη» όπως έσπευσε να αποθεώσει τους νταμπλούχους ο Βασίλης Σπανούλης. Βεβαίως αυτά οι Πειραιώτες τα… αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. «Χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε» απάντησε στα εγκώμια ο Βεζένκοφ.

«Ήταν ο δεύτερος στόχος της χρονιάς, έχουμε άλλους δύο Προσπαθούμε να παίξουμε σωστό μπάσκετ με τις αρχές που βάζει ο κόουτς. Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές και καλές. Με σεβασμό πάντα προς το άθλημα. Δε γίνεσαι μια καλοδουλεμένη ομάδα από το τίποτα. Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου. Δεν έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο με την επιτυχία. Δουλεύουμε σκληρά, συνυπάρχουμε αρμονικά και αυτό αποτυπώνεται στο γήπεδο».

Λέγαμε όμως για τον Πίτερς. Ο 28χρονος φόργουορντ είχε ρεκόρ καριέρας στον Ολυμπιακό τους 21 πόντους, από την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Κολοσσό (99-64, στις 19 Νοεμβρίου). Η καλύτερη βραδιά του στην Ευρωλίγκα ήταν κόντρα στο Μιλάνο (16π). Πλέον ο πήχης ανέβηκε ψηλότερα. Και μάλιστα σε νύχτα τελικού.

https://youtu.be/R5RZVIgZlMw

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ