Παγκράτι – Παναθηναϊκός 66-100

Παγκράτι – Παναθηναϊκός 66-100

Πραγματοποιώντας μια καλή «προπόνηση» ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από το κλειστό του Παγκρατίου, επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 100-66 για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Στα προημιτελικά, το τριφύλλι θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα Πατρών

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 100-66 από το κλειστό του ΜΕΤΣ κερδίζοντας το Παγκράτι και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει στην Πάτρα τον Προμηθέα στις αρχές Νοεμβρίου.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων ήταν δεδομένη, μια και το Παγκράτι παίζει στη Β Εθνική, αλλά παρόλα αυτά οι παίκτες του ήταν σούπερ μαχητικοί και προσπάθησαν όσο μπορούσαν να δυσκολέψουν τους πράσινους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς χωρίς φόβο και… στρίμωξαν για λίγο τους αντιπάλους τους. Με τον Λυτόπουλο και τον Τζιβελέκα να δίνουν λύσεις λοιπόν ήταν κοντά στο σκορ 18-13 στο 8’, ενώ γενικότερα η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα με άμυνα ζώνης είχε καταφέρει να μπερδέψει τους παίκτες του Πασκουάλ.

Με τον Τόμας και τον Παπαγιάννη βέβαια ο Καταλανός τεχνικός έβρισκε φυσικά λύσεις, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Η αμυντική συνέπεια των πρασίνων δεν ήταν καλή, καθώς δεν είχαν καλές επιστροφές, δεν πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα, ήταν ένα… χρόνο πιο αργοί από τους αντιπάλους τους.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι χρειάστηκε δυο φορές ο Παγκουάλ να βάλει τις φωνές στους παίκτες του για να ξυπνήσουν.

Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τον Παναθηναϊκό πάντως να προηγείται με 52-39, αλλά το Παγκράτι να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την προσπάθεια και την μαχητικότητά του.

Το τρίτο δεκάλεπτο όμως ήταν καθοριστικό για να «καθαρίσει» ο Παναθηναϊκός το ματς και να ξεφύγει με μια μεγάλη διαφορά.
Ανέβασε την πίεση στην άμυνά του, οι παίκτες του έγιναν πιο ενεργητικοί, κέρδισαν μπάλες, έκλεψαν πάσες και δημιούργησαν αιφνιδιασμούς και η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 28 πόντους (69-41 στο 24’) με επιμέρους σκορ 17-2.

Παρόλα αυτά το Παγκράτι με τον δαιμόνιο Τζιβελέκα να πιέζει έβγαζε καλές φάσεις και προσπαθούσε να παίξει το παιχνίδι του ανεξάρτητα από το τι έδειχνε το ταμπλό. Η διαφορά έφτασε στους 36 πόντους (96-60 στο 37’) και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 100-66.

Καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό που έπαιξε χωρίς τους Καλάθη, Λάσμε και Λάνγκφορντ, οι οποίοι ξεκουράστηκαν, οι Τόμας, Παπαγιάννης, Μήτογλου και Παππάς ήταν οι καλύτεροι.

Από το μαχητικό Παγκράτι οι Λυτόπουλος, Ζαζάς και Τζιβελέκας διακρίθηκαν.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 39-52, 49-75, 66-100

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Λιόγας): Τζιβελέκας 14 (2), Μαγιτόμπε 2, Κούτρας, Κατωπόδης 2, Λυτόπουλος 11 (1), Φωτίου 8 (2), Τζάτζας 7 (1), Δερμιτζάκης 9, Δόξας 4, Ροδοστόγλου 3 (1), Μπένος 6, Αρμάος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Τόμας 22 (6ρ.), Παπαγιάννης 14 (7/8διπ., 11ρ.), Σακελλαρίου 5 (1), Παπαπέτρου 10 (6ρ.), Παππάς 8 (1τρ., 4ρ., 6ασ.), Γκιστ 5, 8 (6/6βολ.), Καλαϊτζάκης 7, Λεκαβίτσιους 4, Λοτζέσκι 6 (2), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 9 (5ρ.)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ