ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 82-80

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 82-80

Οι Θεσσαλονικείς απέκλεισαν από τη συνέχεια του Κυπέλλου τους περσινούς τροπαιούχους, επικρατώντας με 82-80 στο PAOK Sports Arena και προκρίθηκαν στους «4» του θεσμού, κλείνοντας το ματς με 22/22 βολές.

Μπορεί από το 27’ να αγωνιζόταν χωρίς τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ όμως είχε τις λύσεις και την ψυχραιμία στο τέλος από τις βολές (22/22 προσπάθειες), επικράτησε της ΑΕΚ με 82-80 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αποκλείοντας την περσινή τροπαιούχο.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Οι γηπεδούχοι δεν λάθεψαν από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν την υπέρβαση, ρίχνοντας στο καναβάτσο το συγκρότημα του Μπάνκι. Πρώτος σκόρερ ο Τζαμάλ Τζόουνς για τον ΠΑΟΚ με 18 πόντους, ενώ για την ΑΕΚ, με την οποία δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Σάκοτα και Ξανθόπουλος, ο Ρατάν Μέις σταμάτησε στους 21 πόντους.

ΜΕ ΒΡΑΧΕΙΑ ΚΕΦΑΛΗ Η «ΕΝΩΣΗ»

Οι δύο ομάδες μπήκαν γερά επιθετικά στο παιχνίδι και αμφότερες σκόραραν από 7 πόντους. Έπειτα από ένα δίλεπτο… σιγής, με τον Μορέιρα αιχμή της επίθεσής τους, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-7, ενώ ο Γκος πραγματοποίησε το 14-9. Η ΑΕΚ από τη μεριά της αντέδρασε, ο Σαντ Ρος βοήθησε σε αυτό το κρίσιμο διάστημα και η Ένωση με δίποντό του προσπέρασε με έναν πόντο (16-17). Η υπεροχή της ανέβηκε και ο Ράταν Μέις και ο Ρόμπερτσον έφεραν την απόσταση στους 5 πόντους (19-24) για το συγκρότημα του Μπάνκι που έμοιαζε ότι ελέγχει το ματς. Ο ΠΑΟΚ όμως οδήγησε το παιχνίδι στη δεύτερη περίοδο, προηγούμενος στο σκορ 25-24 έπειτα από δύο τρίποντα (Γκος και Τζόουνς).

Παρά το 29-24 και 33-27 των παικτών του Παπαθεοδώρου, η ΑΕΚ βρήκε λύσεις από δύο παίκτες της άκρης του πάγκου.

Ο Μπάνκι επιστεύτηκε τους Μωραΐτη και Τσαλμπούρη, οι δύο τους προσέφεραν το 33-33, για να προστεθεί σε αυτούς και ο Γιαννόπουλος για το 33-35 και το 35-38.

Ο Τζόουνς ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ, όμως ο Λαρεντζάκης έδωσε αέρα τριών πόντων στην Ένωση (38-41).

Ο Μορέιρα με τον Τέπιτς ήταν ο λόγος του 6-2 του ΠΑΟΚ στη συνέχεια, με το ημίχρονο εντέλει να τελειώνει στο 44-45 από ένα ακόμα δίποντο του «Λάρι» της ΑΕΚ.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΛΗΣΗ

Oι φιλοξενούμενοι έδειξαν καλύτερα στοιχεία στην αναμέτρηση, επιστρέφοντας στο παιχνίδι. Ο Ράταν Μέις με μία μικρή βοήθεια από τον Λαρεντζάκη έτρεξαν ένα 8-2 επιμέρους για το 46-53 της ΑΕΚ με 5,5 λεπτά για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, για να ακολουθήσει όμως μία τεχνική ποινή στον Μασιούλις που άλλαξε το μομέντουμ της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ έτρεξε το δικό του σερί και με λέι απ του Αθηναίου ισοφάρισαν με 4’ να απομένουν για την περίοδο. Η αποβολή του Παπαθεοδώρου από τον πάγκο (τεχνική ποινή) δεν τροποποίησε τα δεδομένα, ο Αθηναίου με τρίποντο αυτήν την φορά έκανε το 58-54 για να μειώσει αργότερα ο Γκρίφιν στους 3 (59-56).

Ο Έλληνας γκαρντ του ΠΑΟΚ πάντως έδειχνε ασταμάτητος σε αυτό το διάστημα. Κέρδισε το φάουλ σε τρίποντο από τον Σαντ Ρος, έβαλε και τις τρεις βολές και πραγματοποίησε το 62-56 (2’).

Η ΑΕΚ έμεινε «άσφαιρη» για ώρα, ο Τζόουνς την… εκτέλεσε από τα 6,75μ για το 67-56 για να καταλήξει η τριτη περίοδος στο 67-58 στην PAOK Sports Arena.

Το πάρτι από τα τρίποντα συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους (9/18 τρ.), ο Γκος άνοιξε τη διαφορά στους 12 (70-58), αλλά η ΑΕΚ με ποστ παιχνίδι μείωσε στους 8 (70-62).

Οι παίκτες του Μπάνκι πλησίασαν, ο Χρυσικόπουλος με τρίποντο έγραψε το 73-64 με τη διαφορά να φτάνει ξανά σε διψήφια επίπεδα (74-64). Δεν είχε πει την τελευταία της λέξη η ΑΕΚ και με τον Ράταν Μέις σε ρόλο οδηγού, έφτασε και πάλι την απόσταση στους 4 (74-70), ενώ ο Γκρίφιν έπραξε το 74-72. Από τη στιγμή που δεν σκόραραν οι γηπεδούχοι με ευκολία, η ΑΕΚ ισοφάρισε (βολές του Μέις) αλλά ο Τζόουνς με λέι απ έκανε το 78-76.

Τρεις βολές από Σαντ Ρος και Λαρεντζάκη και άλλες δύο με τον Γκος έφεραν το 80-79 με ένα λεπτό για τη λήξη. Η ΑΕΚ αστόχησε στην επίθεσή της, η κατοχή ήρθε στα χέρια του ΠΑΟΚ ο Γκος αστόχησε για τρεις, ο Μαργαρίτης κατέβασε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Μέις αναγκαστικά υπέπεσε σε φάουλ στον Αθηναίου, στέλνοντάς τον στις βολές. Ο Έλληνας γκαρντ έβαλε και τις δύο (82-79) με τον Μπάνκι να παίρνει τάιμ άουτ στα 9.4 δευτερόλεπτα για τη λήξη.

Δεν μπόρεσε η ΑΕΚ να βρει τρίποντο, ο Μέις πήρε το φάουλ με 6.7’’ να απομένουν, έβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη όμως ο Μασιούλις πήρε το επιθετικό ριμπάουντ με την μπάλα να είναι στα χέρια της ΑΕΚ με 3,1 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Ράταν Μέις προχώρησε στη χειρότερη επιλογή (τρίποντο κοντά στο κέντρο) και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ