Κύμη – ΠΑΟΚ 61-72

Κύμη – ΠΑΟΚ 61-72

Επιστροφή στον τελικό του Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998-99! Ο δικέφαλος πήρε μια μεγάλη διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο και απέναντι στην Κύμη των 19 λαθών πήρε την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού επικρατώντας με 72-61.

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, βρίσκεται και πάλι ο ΠΑΟΚ! Ο δικέφαλος είχε μια πολύτιμη διαφορά σε όλη τη διάρκεια του ματς για να επικρατήσει μέσα στη Χαλκίδα της Κύμης με 72-61 και να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό του θεσμού. Εκεί, στις 17/2 θα συναντήσει έναν εκ των Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού που αγωνίζονται απόψε στο ΟΑΚΑ.

Θυμηθείτε εδώ play by play του ματς

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βασίστηκε στην καλή του άμυνα, αλλά και την ευστοχία του στα τρίποντα. Υποχρέωσε την αντίπαλό του σε 19 λάθη, με τους γηπεδούχους να είναι πολύ άστοχοι στις βολές (19/32), γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό. Το ματς είχε διήρκεσε 2,5 ώρες καθώς είχαμε δύο διακοπές στο τέταρτο δεκάλεπτο λόγω βλάβης στην τάση του ρεύματος σε υποσταθμό της Χαλκίδας.

Ο δικέφαλος έδειξε… άγριες διαθέσεις στο πρώτο δεκάλεπτο μπαίνοντας φουριόζος. Με τους 60% ευστοχία στα τρίποντα και τους Χάτσερ, Μαργαρίτη, Τζέφερσον και Γκος να σκοράρουν… όπως θέλουν η ομάδα του Παπαθεοδώρου σημείωσε 28 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο «χτίζοντας» διαφορά. Μάλιστα το σκορ αυτό διαμορφώθηκε στην εκπνοή της περιόδου με βόμβα από τα 8 μέτρα!

Στην εικόνα αυτή βέβαια συνέβαλε και η… αεράμυνα της Κύμης που πραγματικά είχε πολύ μεγάλα προβλήματα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο πάντως οι γηπεδούχοι έδειξαν κάποια σημάδια αντίδρασης «φρενάροντας» τον ΠΑΟΚ επιθετικά…

Οι ίδιοι όμως ήταν αρκετά άστοχοι, και ειδικά στις βολές κλείνοντας το ημίχρονο στο με 7/17. Ετσι οι ασπρόμαυροι πήγαν στην ανάπαυλα με «αέρα» 14 πόντων (30-44), διαφορά μικρή βάσεις της εικόνας των δύο ομάδων στα δύο πρώτα δεκάλεπτα.

Η Κύμη έκανε την αντεπίθεση της στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου και με ηγέτη τον Σαγκς έριξε τη διαφορά στους 9 (39-50 στο 24’), όμως δεν η προσπάθεια της δεν είχε συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ με «όπλο» την επιθετική του πολυφωνία, αλλά και την άμυνά του που «έσφιξε» και πάλι κατάφερε να εκτοξεύσει το προβάδισμά του. Χάτσερ, Ζάρας και Τζέφερσον έδωσαν πολύτιμες λύσεις για γίνει το σκορ 39-56!

Το υπόλοιπο του ματς φαινόταν διαδικαστικό όμως λίγο του ότι ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε περισσότερο από ότι έπρεπε και λίγο του ότι είχαμε δύο διακοπές ρεύματος στο τέταρτο δεκάλεπτο, είχε ως αποτέλεσμα τα ματς να αποκτήσει… άγρια ομορφιά.

Η Κύμη κατάφερε να πλησιάσει ακόμη και στους 7 πόντους (53-60 στο 35′), μετά από επιμέρους 9-2, όμως μέχρι εκεί. Σε επαναφορά από αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε, οι παίκτες του Κουτσού έκαναν ένα ακόμη λάθος, με τον Χάτσερ να σκοράρει στην επίθεση των ασπρόμαυρων και λίγο αργότερα ο ίδιος να κάνει το 53-64 με βολές.

Ετσι ο Αμερικανός έδωσε βαθιά ανάσα στον ΠΑΟΚ που έφτασε στη νίκη πρόκριση έστω και λίγο αγχωτικά με τελικό σκορ 72-61. Κορυφαίοι για τους νικητές, εκτός από τονΧάτσερ και οι Κόνιαρης, Τζέφερσον και Τέπιτς. Από την Κύμη Σαγκς και Λιούις είχαν από 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 30-44, 46-58, 61-72

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ