Το σκεπτικό του Ολυμπιακού και πως έδρασε ο ΕΣΑΚΕ

Το σκεπτικό του Ολυμπιακού και πως έδρασε ο ΕΣΑΚΕ

Οι Ερυθρόλευκοι εξ’ αρχής είχαν ζητήσει να τιμωρηθούν βάσει του δικαίου της ΕΟΚ, με την Αθλητικό Δικαστή να προχωράει σε μία περίεργη ομολογουμένως κίνηση.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός παραβρέθηκε στη Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ με τον team manager της ομάδας, Χρήστο Μπαφέ, να πλαισιώνεται με τους δικηγόρους των Ερυθρόλευκων. Η ομάδα του Πειραιά έδωσε τα απαραίτητα στοιχεία μέσω φακέλου που αποδείκνυαν ότι από την στιγμή που ο αγώνας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού έλαβε χώρα σε διοργάνωση της ΕΟΚ, τον θεσμό του Κυπέλλου, από αυτό το δίκαιο θα έπρεπε και να τιμωρηθούν.

Στον φάκελο μέσα υπήρχαν μάλιστα ανάλογες αποφάσεις της ομοσπονδίας, στις οποίες ο… πέλεκυς έπεσε βάσει του καταστατικού της και αυτή ουσιαστικά ήταν και η υπερασπιστική γραμμή των Πειραιωτών στην Αθλητική Δικαστή.

Από την μεριά της βέβαια, παρότι προσκομίστηκαν τα κατάλληλα έγγραφα ως όφειλαν από τον Ολυμπιακό, από ότι φάνηκε και στη συνέχεια το αρμόδιο όργανο δεν τα έκανε αποδεκτά. Η Αθλητικός Δικαστής δίκασε τους Ερυθρόλευκους με βάση το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ και αυτό έχεις αποτέλεσμα οι έξι βαθμοί να προσμετρούνται με το τέλος της κανονικής διάρκειας της Basket League.

Κίνηση που σίγουρα προκαλεί απορίες, καθώς πρόκειται για μία απόφαση που δεν συνάδει με την λογική, κάτι που φαίνεται ότι δεν απασχολεί και ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό αυτήν την στιγμή.

Ακόμα δεν έχουν φανερωθεί οι προθέσεις των Ερυθρόλευκων αναφορικά με το αν προχωρήσουν σε έφεση για την ποινή τους, καθώς έχουν από την πρώτη στιγμή αποφασίσει να το πάνε στα άκρα και να μην ψάξουν τρόπους να απαλύνουν τη θέση τους.

Είναι νωρίς για εικασίες και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ