«Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Κύπελλο υπέγραψαν Προκήρυξη, που λέει πως εφαρμόζεται ο Πειθαρχικός Κανονισμός της ΕΟΚ»

«Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Κύπελλο υπέγραψαν Προκήρυξη, που λέει πως εφαρμόζεται ο Πειθαρχικός Κανονισμός της ΕΟΚ»

O εξειδικευμένος στο αθλητικό δίκαιο δικηγόρος, Νίκος Πετράτος, αναλύει το παράλογο της απόφασης που πήρε η Αθλητικός Δικαστής δικάζοντας τον Ολυμπιακό βάσει των νόμων του ΕΣΑΚΕ κάτι που δεν ευσταθεί νομικά.

Η Αθλητικός δικαστής  τιμώρησε με αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό για την αποχώρησή του από τον ημιτελικό του ΟΑΚΑ. Ποινή που επιβλήθηκε βάσει του δικαίου του ΕΣΑΚΕ, παρότι επρόκειτο για κάτι που έλαβε χώρα σε διοργάνωση της ΕΟΚ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και εξειδικευμένο στο αθλητικό δίκαιο Νίκο Πετράτο, που πήρε θέση διαδικτυακά, οι ομάδες που συμμετέχουν στο κύπελλο έχουν υπογράψει την αντίστοιχη προκήρυξη της ΕΟΚ, Προκήρυξη που λέει ότι στην εν λόγω διοργάνωση εφαρμόζεται ο Πειθαρχικός Κανονισμός της ΕΟΚ και μόνον αυτός έχει νομική ισχύ.

Διαβάστε την ανάλυση που δημοσίευσε ο Νίκος Πετράτος στη σελίδα του στο facebook:

«Επειδή πολλά θα ειπωθούν και γραφτούν για το -6 του Ολυμπιακού, ας μου επιτραπεί να εκφράσω και γω μια γνώμη, αν όχι ως σχετικός, ως κάποτε ταλαιπωρηθείς από το -2 για την ΕΠΟΜΕΝΗ (!!!!!) περίοδο δικηγόρος:

Όντως το άρθρο 20 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ λέει πως δικάζει ο ΑΔ του ΕΣΑΚΕ με το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ.

Όμως:

Κάθε Πρωτάθλημα, κύπελλο ή συνοικιακό τουρνουά, είναι μια σύμβαση προσχώρησης. Μια συμφωνία δηλαδή με προκαθορισμένους όρους από κάποιους «διοργανωτές», αποτυπωμένους στην Προκήρυξη, με τους οποίους, αν συμφωνούν κάποιες ομάδες, συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ότι οι όροι της διοργάνωσης δεσμεύουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση κι όχι της παραδίπλα «γειτονιάς», δεν θέλει επεξήγηση, πιστεύω.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι ομάδες που συμμετέχουν στο Κύπελλο, υπέγραψαν μια συμφωνία (Προκήρυξη), που λέει πως εφαρμόζεται ο Πειθαρχικός Κανονισμός της ΕΟΚ ή/και η Ειδική Προκήρυξη του Κυπέλλου (-1 ή -2 βαθμοί).

Ο Πειθαρχικός Κανονισμός του ΕΣΑΚΕ μιλάει για -6 σε περίπτωση μη συμμετοχής ή αποχώρησης από αγώνα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

Το γεγονός της αναφοράς του άρθρου 20 Της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, μιας ιδιωτικής συμφωνίας δηλαδή, ΔΕΝ μπορεί να επηρεάζει και μεταβάλλει το καθεστώς μιας ΑΛΛΗΣ ιδιωτικής συμφωνίας. Παράλογο;

Αν διατηρείτε αμφιβολίες, παρακαλώ μέσω της ΑΔ του ΕΣΑΚΕ να μου απαντήσετε στο εξής:
Αν ο αγώνας ήταν Ιωνικός Νικαίας – ΑΕΚ και (λέμε) οι οπαδοί έβριζαν και πετούσαν αντικείμενα στους παίκτες και οι τελευταίοι, εφαρμόζοντας απόφαση του ΠΣΑΚ αποχωρούσαν από κοινού από το γήπεδο (τι φαντασία έχω, ε;), ο Ιωνικός θα «έτρωγε» -1 κι η ΑΕΚ -6;

Λίγο περισσότερη προσοχή και σοβαρότητα από αυτούς (ές) που ασκούν δικαιοδοτικά καθήκοντα στα αθλητικά δεν βλάπτει. Δεν είναι πάρεργο, αλλά ΔΟΥΛΕΙΑ = ΚΑΘΗΚΟΝ. Άλλο που αυτοί που πρέπει (ΕΣΑΚΕ, ΓΓΑ κ.ά) δεν τους πληρώνουν έγκαιρα…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ