Παγκόσμια πρωτοτυπία: Η ΕΟΚ… ξέχασε το τρόπαιο του Κυπέλλου!

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Η ΕΟΚ… ξέχασε το τρόπαιο του Κυπέλλου!

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το τρόπαιο που θα σηκώσουν ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ απόψε το βράδυ, έλειπε από την επίσημη συνέντευξη Τύπου, με τον μύθο να λέει ότι... καθυστέρησε μεσοπέλαγα!

Στον μαγικό κόσμο της ΕΟΚ, όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμη και να… καθυστερήσει η άφιξη του τροπαίου του Κυπέλλου Ελλάδος να φτάσει στο Ηράκλειο. Πόλη που θα φιλοξενήσει τον αποψινό μεγάλο τελικό μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, καθώς η ιστορία έχει πλάκα. #NOT

Το Σάββατο, λοιπόν, ο Ρικ Πιτίνο με τον Νικ Καλάθη από πλευράς Παναθηναϊκού και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο γήπεδο «Δύο Αοράκια», για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τον τελικό του Κυπέλλου. Στη μέση πήρε θέση ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης. Αλλά από όλο το σκηνικό… κάτι έλειπε.

Ναι, καλά καταλάβατε. Ελειπε το Κύπελλο. Το τρόπαιο που θα σηκώσει σήμερα μία από τις δύο νικήτριες ομάδες. Πού βρισκόταν; Κανεί δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Ωστόσο κατά μία θεωρεία (που μόνο απίθανη δεν φαντάζει για την ΕΟΚ), το τρόπαιο δεν είχε φτάσει χθες στο Ηράκλειο την ώρα της Συνέντευξης Τύπου, καθώς ο… μεταφορέας ταξίδευε με πλοίο. Και για αυτόν τον λόγο δεν υπήρε στην αίθουσα, αλλά ούτε και στις κλασικές φωτογραφίες που έβγαλαν οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου.

Ο,τι και να έχει συμβεί, όποια δικαιολογία κι αν σκαρφιστεί η πεφωτισμένη διοίκηση της ΕΟΚ, το συγκεκριμένο γεγονός είναι πρωτοφανές στα χρονικά. Ποτέ πριν, σε καμία σοβαρή διοργάνωση δεν «απέχει» το τρόπαιο από τη συνέντευξη Τύπου ενός τελικού. Είναι ελληνική «πατέντα». Και κυρίως αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία κινείται, λειτουργεί στα πιο απλά θέματα η νυν Ομοσπονδία. Υποβιβάζοντας μόνη της έναν θεσμό. Χωρίς σε αυτό το «τσουβάλι» να βάζουμε όλα τα άλλα.

Οση καλή διάθεση κι αν έχεις, όσο κι αν θέλεις να κάνεις τα στραβά μάτια, ένα τέτοιο γεγονός, όσο «μικρό» κι αν φαντάζει σε κάποιους, άλλο τόσο σημαντικό είναι για τη μεγάλη εικόνα. Για το τι πραγματικά συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ από τους ανθρώπους που το έχουν στα χέρια τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ