Τα «έχωσε» στην FIBA ο Τζόρτζεβιτς για το σύστημα διεξαγωγής

Τα «έχωσε» στην FIBA ο Τζόρτζεβιτς για το σύστημα διεξαγωγής

Παρά το γεγονός ότι η Σερβία κάνει… πλάκα στα δύο πρώτα ματς του Παγκόσμιου της Κίνας, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στην FIBA για το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Η Σερβία του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει ξεκινήσει πολύ καλά στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι μόνο οι δύο νίκες, αλλά και οι αστρονομικές διαφορές με τις οποίες επικράτησε της Ανγκόλας (+46) και των Φιλιππίνων (+59).

Ενώ λοιπόν οι οπαδοί μπορεί να αισθάνονται υπέροχα βλέποντας τους παίκτες της πατρίδας τους να προελαύνουν ως απόλυτοι σούπερ σταρ της διοργάνωσης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής των Πλάβι ωστόσο έχει διαφορετική άποψη και προβληματίζεται από τον πολύ χαμηλό ανταγωνισμό που προσφέρει το Παγκόσμιο τουλάχιστον στην πρώτη φάση των Ομίλων, αφήνοντας αιχμές για το σύστημα διεξαγωγής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις μετά τη δεύτερη νίκη της ομάδας του:

«Δεν ξέρω τι θέλουν να πετύχουν με αυτό το σύστημα. Υπάρχουν ομάδες που χάνουν με μεγάλες διαφορές. Το να χάσεις δυο παιχνίδια με 40 και 50 πόντους σίγουρα δεν είναι καλό και δεν βοηθάει αυτές τις εθνικές ομάδες. Έχουμε ποιότητα ως ομάδα, παίξαμε δίκαια και αυτή είναι η διαφορά».

Μια ματιά στα σκορ των αναμετρήσεων και θα δούμε πως η ψαλίδα μεταξύ όχι μόνο των πρωτοκλασάτων αλλά και τον απλά καλών ομάδων, από τις υπόλοιπες είναι χαώδης. Υπάρχει τρομακτική έλλειψη ανταγωνισμού στη φάση των ομίλων  του Παγκόσμιου, με αρκετά από τα ματς να μοιάζουν απλά με δυνατές προπονήσεις, δικαιολογώντας σε μεγάλο βαθμό τους ισχυρισμούς του Τζόρτζεβιτς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 από τις 24 αναμετρήσεις έληξαν με διαφορά άνω των 25 πόντων που σημαίνει πως οι όποιοι θεατές είδαν ένα βαρετό και μονόπλευρο ματς. Πρόκειται για το 37.5% των αναμετρήσεων, ποσοστό υψηλό, που σίγουρα πλήττει το πρεστίζ της διοργάνωσης και είναι η αιτία ουκ ολίγων κενών καθισμάτων στα ματς που δεν υπάρχουν… κράχτες όπως ο Γιόκιτς, ο Αντετοκούνμπο, η διοργανώτρια Κίνα ή η μόνιμη ατραξιόν, Team USA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ