Περιστέρι – Ήφαιστος Λήμνου 57-51

Περιστέρι – Ήφαιστος Λήμνου 57-51

Με οδηγό την άμυνα το Περιστέρι πέταξε έξω από τη συνέχεια του Κυπέλλου τον Ήφαιστο. «Έσπασαν» τα στεφάνια οι δύο ομάδες, σ’ ένα πολύ κακό ματς

Το μπάσκετ είναι άθλημα που ξεκινά από την άμυνα, ακόμα κι αν ποτέ δεν θα ξεκαθαρίσει πότε είναι η άμυνα καλή, ή η επίθεση κακή (αν κι αυτή τη φορά μάλλον το δεύτερο ίσχυσε). Όπως και να ‘χει, από τη στιγμή που το Περιστέρι κατόρθωσε σε δύο συνεχόμενα δεκάλεπτα να κρατήσει τον Ήφαιστο κάτω από τους 10 πόντους, δεν θα μπορούσε παρά να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ακόμα και με το… πενιχρό 57-51.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ήταν κακή στο πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο δέχθηκε 22 πόντους. Από εκεί και πέρα κατέβασε ρολά κι άφησε τους φιλοξενούμενους να πετάνε… τούβλα. Με ποσοστά που σε κάποια στιγμή ήταν 21.2% στα δίποντα και 17.6% στα τρίποντα (στο 33’, με το σκορ στο 52-39), ο Ήφαιστος δεν μπορούσε να έχει υπερβολικές απαιτήσεις. Κι όμως…

Το Περιστέρι είχε τον Σμιθ σε καλή βραδιά (παραμένει αξιόπιστος), τον Ξανθόπουλο να παίζει με την εμπειρία του, τον Χάτσερ να βοηθά, σε έναν αγώνα με πολύ χαμηλή παραγωγικότητα και από τις δύο ομάδες. Προφανώς δεν βρέθηκαν στην καλύτερη φετινή τους παρουσία οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης», αλλά έλεγξαν τον ρυθμό, ξεκινώντας από την άμυνα.

Οι νησιώτες έχασαν την επαφή με το καλάθι, αλλά δεν έπαψαν να παλεύουν. Με τον Έβανς να ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία και να μαζεύει… όλα τα «σκουπίδια» (17 ριμπάουντ), αλλά να έχει τραγικά ποσοστά (2/13 δίποντα), επιχείρησαν να επιστρέψουν, κάνοντας σερί 11-0 (52-46). Ήταν η στιγμή να τα… σπάσουν οι γηπεδούχοι.

Με τρίποντο του Μούρτου μείωσαν σε 56-51 (από το -15 του 52-37 στο 56-51), αλλά ο Πελεκάνος έχασε την ευκαιρία να τρέξει στον αιφνιδιασμό (γλίστρησε η μπάλα από τα χέρια του) μόλις 1.40’’ πριν τη λήξη. Συμβατοί με τη συνολική εικόνα του αγώνα, αμφότεροι συνέχισαν να… βασανίζουν την μπάλα και να αστοχούν. Ο Χάτσερ με 1/2 έκανε το 47-41, ο Μορέιτα πήρε το πιο σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ της βραδιάς, ο Χάστερ πήγε στη γραμμή των βολών αλλά αστόχησε και στις δύο. Ο χρόνος τέλειωνε, όχι κι η αστοχία, ο Ήφαιστος δεν κατάφερε να πετύχει πόντο!

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 27-29, 46-37, 57-51.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ