Ιορδανία – Ελλάδα 71-92: Είπε… αμάν αλλά πάτησε «γκάζι» και σάρωσε την Ιορδανία με σούπερ Λαρεντζάκη

Ιορδανία – Ελλάδα 71-92: Είπε… αμάν αλλά πάτησε «γκάζι» και σάρωσε την Ιορδανία με σούπερ Λαρεντζάκη

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση η Εθνική μας επικρατώντας με 92-71 της Ιορδανίας που την ζόρισε μέχρι και το 3ο δεκάλεπτο - Εξαιρετική στο 4ο δεκάλεπτο η Εθνική, MVP ο Λαρεντζάκης, καθοριστικοί Γουόκαπ και Θανάσης Αντετοκούνμπο...

Αν και στην αρχή τα βρήκε… σκούρα αναφωνώντας, αμάν (σ.σ πρωτεύουσα της Ιορδανίας), στη συνέχεια η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να βάλει το… νερό στο αυλάκι και με μπροστάρηδες τον φοβερό και τρομερό Λαρεντζάκη, αλλά και τους εξίσου εξαιρετικούς, Γουόκαπ και Θανάση Αντετοκούνμπο να επικρατήσει με 92-71 της Ιορδανίας, ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η Team USA (28/8 στις 15:40), που προφανώς και δεν είναι στα κυβικά της Ελλάδας. Το μυαλό όλων βρίσκεται στην Νέα Ζηλανδία (30/8 στις 15:40), ματς στο οποίο η νίκη θα δώσει πρόκριση στη δεύτερη φάση.

Πρώτος σκόρερ ο Λαρεντζάκης (19 π.), με τους Γουόκαπ (13 π.), Παπαπέτρου (13 π.) και Ρογκαβόπουλο (10 π.) να ακολουθούν. Εξαιρετικός και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ο οποίος έδωσε ενέργεια στην ομάδα με το γνωστό του πάθος, όπως και οι Παπαπέτρου και Λούντζης, οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους έδωσαν τις απαραίτητες βοήθειες.

Διαβάστε επίσης: Ο Τεντόγλου εξήγησε γιατί δεν χαιρέτησε τον Παναγιώτη Δημάκο (vid)

Η Εθνική ξεκίνησε κάπως νωχελικά τον αγώνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ (10-4) από πολύ νωρίς. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο «άναψε» την σπίθα καθώς με την ενέργειά του σε άμυνα και επίθεση βοήθησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αποκτήσει ρυθμό και να πάρει το προβάδισμα χωρίς να κοιτάξει πίσω. Η πρώτη περίοδος τέλειωσε με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να προηγείται με πέντε πόντους και να μην έχει βρει ακόμη τρόπο αντιμετώπισης στο επιθετικό όπλο της Ιορδανίας που ονομάζεται Ρόντει Χόλις-Τζέφερσον.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε στους Ιωάννη Παπαπέτρου και Τόμας Γουόκαπ οι οποίοι ηγήθηκαν των επιθετικών προσπαθειών της Ελλάδας και της χάρισαν το ,έως τότε, μεγαλύτερο προβάδισμα του αγώνα (28-40). Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έδωσε χρήσιμες λύσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου με τον «νατουραλιζέ» της Εθνικής μας να παίζει τον ρόλο του μαέστρου ενορχηστρώνοντας τις επιθέσεις. Το ημίχρονο τέλειωσε με τη διαφορά να έχει φτάσει τους 13 πόντους (33-46) και την Ελλάδα να φαίνεται πως θα την διατηρήσει.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Τζέφερσον ήταν ο κύριος εκφραστής της επίθεσης της Ιορδανίας και κατάφερε, ουσιαστικά μόνος του, να μειώσει όλο και περισσότερο σε σημείο που η ομάδα του Αλ-Σους βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής. Με την λήξη της τρίτης περιόδου το σκορ βρισκόταν στο 60-66 υπέρ της Εθνικής μας.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η γαλανόλευκη, κλήθηκε να δείξει ψυχραιμία, αλλά και να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα της στο παρκέ. Και αυτό έκανε, με τον Λούντζη να κρατά το μαξιλαράκι ασφαλείας για την ομάδα του Ιτούδη, κάνοντας εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση.

Ο Λααρεντζάκης με τρίποντο από τη γωνία έγραψε το 63-77, ο Παπαπέτρου σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το +16 και κάπου εκεί «σφραγίστηκε» η νίκη για την Ελλάδα, η οποία έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-19, 33-46, 60-66, 71-92

ΙΟΡΔΑΝΙΑ (Αλ-Σους): Αμπάς 6 (2), Μπιζάι 11 (3/8 τρίποντα), Ντουβερίογλου 14 (5/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Χόλις-Τζέφερσον 24 (6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 9/11 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ιμπραχίμ 10 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Χασίμ Αμπάς 1, Αμπού Χαβάς, Αλναϊντάγουι 2, Χαμαρσέχ 1, Χουσεΐν 2

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Χατζηδάκης 3, Λαρεντζάκης 19 (4/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 3 ασίστ), Λούντζης 7 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπαπέτρου 13 (1), Ρογκαβόπουλος 10 (2), Αντετοκούνμπο 9 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 4, Παπαγιάννης 8 (3/6 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 6 (0/6 τρίποντα), Γουόκαπ 13 (3/6 τρίποντα, 7 ασίστ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ