Καναδάς – Σλοβενία 100-89: Πάτησε «γκάζι» στο τέλος και έφυγε για ημιτελικά

Καναδάς – Σλοβενία 100-89: Πάτησε «γκάζι» στο τέλος και έφυγε για ημιτελικά

Ο Καναδάς πάτησε «γκάζι» στο δεύτερο μέρος, επικράτησε της Σλοβενίας (100-89) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του MundoBasket 2023, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

Ο Καναδάς φόρτσαρε στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Ντόντσιτς, κέρδισε τη Σλοβενία (100-89) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Σερβία.

Εξαιρετικός ρυθμός και για τις δύο εβδομάδες από το πρώτο κιόλας λεπτό. Σε ένα γήπεδο που αποδοκίμαζε τον Ντίλον Μπρουκς και ζητωκραύγαζε για κάθε επαφή του Λούκα Ντόντσιτς με την μπάλα. Η τακτική του Φερνάντες Τόρες πάνω στον γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς ήταν ξεκάθαρη. Σε κάθε μπάσιμό του έπεφταν 2-3 παίκτες πάνω του για να τον παρεμποδίσουν από το να ευστοχήσει.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία – Λετονία 81-79: Λύγισαν τους απίθανους Λετονούς και προκρίθηκαν στους «4»

«Καυτός» ο Πρέπελιτς από την αρχή έχοντας ήδη τρία εύστοχα τρίποντα στο 12ο λεπτό του αγώνα, βοήθησε την ομάδα του να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Αυτός και ο Νίκολιτς ήταν οι πρωταγωνιστές του πρώτου μέρους με την προσφορά σε άμυνα και επίθεση.

Ωστόσο με ένα σερί 8-0 ο Καναδάς πήρε κεφάλι στο σκορ (44-40) με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να ηγείται της επίθεσης. Τρομερός ρυθμός με φουλ επίθεση και ελάχιστη άμυνα στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Χαρακτηριστική και η απόλυτη ισορροπία με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια (50-50). Το μόνο ερωτηματικό που υπήρχε στο τραπέζι ήταν αν θα άντεχε η Σλοβενία σε αυτό τον ρυθμό για το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Καναδάς ανέβασε «στροφές» στην τρίτη περίοδο σκοράροντας 30 πόντους και χάρη στην καλή άμυνα κατάφερε να πάρει διαφορά +16 (77-61).  Το επιθετικό κρέσεντο του Φερνάντες Τόρες δεν είχε σταματημό και ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο μόνος που πάλευε για να γυρίσει το ματς. Η κακή κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς Σλοβενίας αλλά και η υπομονή στην επίθεση του Καναδά, έφερνε συνεχόμενους πόντους στην ομάδα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα πράγματα, πλέον, φαίνονταν δύσκολα για το σύνολο του Σέκουλιτς με το χρονόμετρο να μην είναι ο φίλος τους. Ειδικότερα όταν ο Λούκα Ντόντσιτς αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στο τρίτο λεπτό της τελευταίας περιόδου. Παρά το σερί των Σλοβένων (8-0) δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα, γνωρίζοντας την ήττα με 100-89.

Κορυφαίους για τους Καναδούς ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ με 31 πόντους και ο Αρ  Τζέι Μπάρετ με 24. Για τη Σλοβενία ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 26, ο Κλέμεν Πρέπελιτς 22 και ο Ζόραν Ντράγκιτς 10.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ