Η Ευρώπη για μια ακόμα φορά έβαλε τα γυαλιά στους αστέρες από το ΝΒΑ

Η Ευρώπη για μια ακόμα φορά έβαλε τα γυαλιά στους αστέρες από το ΝΒΑ

Η Γερμανία πέταξε εκτός τελικού τις ΗΠΑ και πάει για... Ευρωπαϊκό τελικό με την Σερβία

Πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (Ελλάδα), ο Νίκολα Γιόκιτς (Σερβία) και ο Λούκα Ντόντσιτς (Σλοβενία) έμειναν με τις χώρες τους πολύ μακριά από τη διεκδίκηση ακόμα και του χάλκινου μεταλλίου με τους Σέρβους να αποχαιρετούν τη διοργάνωση από τη φάση των «16» (ήττα από Ιταλία) και Ελλάδα και Σλοβενία να αποκλείονται στα προημιτελικά (από Γερμανία και Πολωνία αντίστοιχα).

Οι τρεις κορυφαίοι Ευρωπαίοι παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ, παραδέχτηκαν (μπορώντας να κάνουν άλλωστε και καλύτερα από τον καθένα τη σύγκριση) ότι το Ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι σε τρομερά υψηλό επίπεδο και είναι πολύ δύσκολο να το ανταγωνιστείς.

Mε μια σημαντική διαφορά στην ώρα καθώς θα ξεκινάει πολύ νωρίτερα από τον τελικό στον οποίο – για πρώτη φορά από το 2006 – θα βρίσκονται και πάλι δύο Ευρωπαϊκές ομάδες.

Τότε (2006) στη Σαϊτάμα ήταν η τρομερή δική μας Εθνική ομάδα που είχε προσγειώσει ανώμαλα στον ημιτελικό την USA team και μάλιστα πολύ πιο λαμπερή σε αστέρια από την εφετινή με ΛεΜπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Αντονι, Nτουέιν Γουέιντ, Κρίς Πολ, Ντουάιτ Χάουαρντ και πάει λέγοντας.

Αυτή τη φορά το στραπάτσο για το πρεστίζ του ΝΒΑ ήταν ακόμα πιο σκληρό καθώς άρχισε με την καθολική υπεροχή των Σέρβων απέναντι στους Καναδούς στον πρώτο ημιτελικό και ολοκληρώθηκε με τη μοναδική παράσταση των Γερμανών απέναντι στους Αμερικάνους και μάλιστα με το δικό τους τρόπο με 60 πόντους σχεδόν ημίχρονο και 113 στο φινάλε με τρομερό ρυθμό για 40 λεπτά σε επίπεδο παιχνιδιού ΝΒΑ!

Και θα πει κανείς ότι έχει ΝΒΑers και η Σερβία και η Γερμανία και δεν θα διαφωνήσει κανείς, αλλά ας δούμε πιο προσεκτικά τα δύο παιχνίδια. Η Σερβία απέναντι στον Καναδά είχε μεν σε εξαιρετική μέρα – και πάλι – τον αρχηγό της Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς των Ατλάντα Χόουκς, αλλά ο Μιλουτίνοβ του Ολυμπιακού, το «εργαλείο» Αβράμοβιτς της Παρτίζαν, ο Ντόμπριτς της Βίρτους και ο Γκούντουριτς της Φενέρμπαχτσε ήταν οι παίκτες «κλειδιά» που έκαναν τη διαφορά για το συγκρότημα του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Επίσης στο ακόμα πιο εντυπωσιακό επίτευγμα της Γερμανίας κόντρα στις ΗΠΑ, δεν έκλεψαν την παράσταση τόσο οι αδελφοί Βάγκνερ των Ορλάντο Μάτζικ, αλλά ούτε ο Σρέντερ των Λέικερς, και ο Τάις των Ιντιάνα Πέισερς. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής (που έκρινε και το ματς ουσιαστικά με ένα τρίποντο «μαχαιριά» όταν το παιχνίδι πήγε στον πόντο) ήταν ο Αντρέας Ομπστ, ο γκάρντ της Μπάγερν Μονάχου που είχε «εκτελέσει» και εμάς πέρυσι στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, αλλά και ο φόργουορντ της Αλμπα Βερολίνου Γιοχάνες Φόιγκτμαν με 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ να προστίθενται στους 6 πόντους του σε μια μεστή και ουσιαστική εμφάνιση.

Δύο παίκτες που παίζουν σε δύο γερμανικές ομάδες Ευρωλίγκας όχι πρωτοκλασσάτες αλλά από τη μέση και κάτω στη βαθμολογία και στάθηκαν εκπληκτικά απέναντι σε παίκτες προερχόμενους απευθείας από το ΝΒΑ.

Ναι η Ευρωλιγκα αυτή τη στιγμή είναι όχι απλά ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά μια διοργάνωση που έχει πολλούς παίκτες που στέκονται άνετα απέναντι σε NBAers, τους κοιτάνε στα μάτια και ενίοτε τους κερδίζουν κιόλας.

Απλά το ΝΒΑ, έχει τη δύναμη (ακόμα) να διαλέγει και να παίρνει όποιους παίκτες θέλει από την Ευρωλίγκα καθώς μπορεί και τους πείθει και μάλιστα με…ψίχουλα όσον αφορά τα ποσά που δίνει στις ομάδες τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ