Ο Τζόναθαν Άιζακ δεν γονάτισε και προκάλεσε σάλο (vid)

Ο Τζόναθαν Άιζακ δεν γονάτισε και προκάλεσε σάλο (vid)

Ο φόργουορντ των Μάτζικ προτίμησε να σταθεί όρθιος κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ, ενώ δεν φόρεσε το μπλουζάκι του Black Lives Mattes

Η συνηθισμένη εικόνα στα παιχνίδια των ημερών στο ΝΒΑ πριν το τζάμπολ, είναι η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και το γονάτισμα όλων των μελών των ομάδων, σε μία ένδειξη συμμετοχής στο αντιρατσιστικό κίνημα. Επίσης, σχεδόν όλοι φορούν το μπλουζάκι με το μήνυμα Black Lives Matter.

Όμως, στο παιχνίδι Μάτζικ – Νετς, ο Τζόναθαν Άιζακ «έσπασε» το τελετουργικό, μένοντας όρθιος και φορώντας την εμφάνιση της ομάδας. Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιλογή του σχολιάστηκε ποικολοτρόπως.

Πάντως, οι συμπαίκτες του στήριξαν την επιλογή και έκαναν λόγο για ελευθερία του λόγου και τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ τους.

Ο Άιζακ εξήγησε το λόγο που δεν προέβη στη συμβολική κίνηση συμπαράστασης στο κίνημα διαμαρτυρίας των μαύρων:

«Πραγματικά πιστεύω στο Black Lives Matter, αισθάνθηκα όμως ότι έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Το να γονατίσω, το να φορέσω αυτό το μπλουζάκι δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω το Black Lives Matter ή το αντίθετο. Πιστεύω ότι η ζωή μου υποστηρίζεται από τον Ιησού Χριστό. Όλοι μας κάνουμε πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνουμε, σε καθημερινή βάση. Λέμε πράγματα που δεν θα έπρεπε να τα πούμε. Μισούμε και σιχαινόμαστε ανθρώπους ενώ δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό και κάποιες φορές δείχνουμε με το δάχτυλο για να ξεχωρίσουμε ποιος είναι ο πιο κακός απ’ όλους. Έκανα κάτι που αισθανόμουν. Βλέπω τι συμβαίνει καθημερινά και στο τέλος της ημέρας οι απαντήσεις σε όλα μας τα προβλήματα είναι ο Ιησούς Χριστό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ