Οι Χιτ βρήκαν το… αντίδοτο του Γιάννη μέσω των βολών

Οι Χιτ βρήκαν το… αντίδοτο του Γιάννη μέσω των βολών

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς, βρέθηκε στην γραμμή της φιλανθρωπίας έξι φορές, όμως τα ποσοστά του ήταν καταδικαστικά για τα Ελάφια στον πρώτο ημιτελικό της Δύσης.

Οι κορυφαίοι έχουν και τις κακές βραδιές τους. Δεν γίνεται πάντα να είναι πρώτοι στον… χορό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στον δρομο για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου MVP της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ, μετά και την επιβράβευση του ως ο κορυφαίος αμυντικός της λίγκας.

Απέναντι στους Χιτ όμως, δεν ήταν αυτός που θα ήθελαν στο Μιλγουόκι. Ή μάλλον καλύτερα οι παίκτες του Σποέλστρα του βρήκαν το αντίδοτο, ρίχνοντας επάνω του τόσο τον Αντεμπάγιο όσο και τον Κράουντερ. Αμφότεροι κατάφεραν να περιορίσουν τους διαδρόμους του προς το καλάθι, ενώ διαθέτουν και το μάκρος για να του φράξουν τις έξτρα πάσες.

Ο σταρ των Μπακς έμεινε στους 4 πόντους στο ζωγραφιστό. Πριν το ματς ήταν ο πρώτος σε όλο το NBA με 17,5 πόντους σε κάθε ματς.

Όσο και να εφορμούσε προς το καλάθι ο Έλληνας σταρ των Μπακς, οι Χιτ είχαν πάντα την απάντηση στο μαρκάρισμά του, σταματώντας τον με φάουλ και στέλνοντάς τον στην γραμμή της φιλανθρωπίας. Το αποτέλεσμα; Μία ακόμα κακή βραδιά του Γιάννη από τις βολές, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 4/12 προσπάθειες. Οι

Οι Χιτ ουσιαστικά κατάφεραν να παίξουν με το μυαλό του Greek Freak. Δεν είναι οι 18 πόντοι που συνολικά σκόραρε απέναντί τους στο Game 1 των ημιτελικών της Ανατολικής Περιφέρειας.
Είναι το πόσο επιζήμιος ήταν για την ομάδα του στην τελευταία και κομβική περίοδο της αναμέτρησης απέναντι στην παρέα του Μπάτλερ.

Οι Χιτ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο 4ο δωδεκάλεπτο, με την τριάδα των Ντράγκιτς-Χίρο-Μπάτλερ να κυριαρχούν, την ώρα που οι δύο… πλάγιοι του Μαϊάμι ταλαιπώρησαν τον Γιάννη.

Τελείωσε λοιπόν το δωδεκάλεπτο έχοντας μόλις τρεις πόντους, με ¼ βολές, με τις δύο από τις τέσσερις βολές να είναι με το σκορ στο 104-98, σπαταλώντας ίσως την τελευταία ευκαιρία των Μπακς για να επιστρέψουν στο ματς.

Ταυτόχρονα ο ηγέτης των Μπακς είχε τρία λάθη στο 12λεπτο που έκρινε την αναμέτρηση, όντας ουσιαστικά αποκομμένος από το παιχνίδι των Ελαφιών, με τον Κρις Μίντλετον να έχει αναλάβει χρέη… MVP, καθώς σήκωσε το βάρος της επίθεσης της ομάδας του.

Και αν στα ματς της κανονικής διάρκειας στην φούσκα είχε την άνεση να μην έχει άγχος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βλέπει το πρόβλημα από την γραμμή των βολών να παραμένει και να είναι μέχρι στιγμής άλυτο.

Στα έξι ματς που έχει δώσει στην post season ο φυσικός ηγέτης των Μπακς έχει 29/52 προσπάθειες από την γραμμή, με το 55,7% από τις βολές να είναι απαγορευτικό για τον ίδιο αλλά και για το όλο οικοδόμημα των Ελαφιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ