Μαϊάμι Χιτ : Ο ορισμός της «ομάδας» που δύσκολα θα πατήσει… φρένο

Μαϊάμι Χιτ : Ο ορισμός της «ομάδας» που δύσκολα θα πατήσει… φρένο

Οι Μαϊάμι Χιτ επιβεβαιώνουν την άποψη πως είναι το φαβορί στην σειρά με τους Μπακς. Δεν είναι μόνο το 2-0 στις νίκες, αλλά πλέον αποπνέουν αέρα ανωτερότητας, κάτι που είχαν χάσει στην μετά-ΛεΜπρόν εποχή και πλέον δείχνουν έτοιμοι να αποτελέσουν μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ΝΒΑ και πάλι.

Αν ρωτούσες τον πιο φανατικό οπαδό των Χιτ στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου πως η ομάδα του θα ήταν δύο βήματα μακριά από το να αποκλείσουν τους Μιλγουόκι Μπακς, δεν θα το πίστευε.

Όχι γιατί η ομάδα του Μαϊάμι έχει υποβαθμισμένο ρόστερ. Αντίθετα, είναι πληρέστατη. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε να «κλειδώσει» σε τέτοιο βαθμό την καλύτερη (βαθμολογικά) ομάδα της διοργάνωσης, τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στην κυριολεξία να μην αφήσει τον Έλληνα σταρ να είναι ο εαυτός του. Ο προπονητής των Χιτ, Έρικ Σποέλστρα έχει βρει τον τρόπο να… εξουθενώνει τον MVP της διοργάνωσης όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Η εικόνα του στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεύτερου αγώνα τα λέει όλα. Ωστόσο, αυτό οφείλεται στην χημεία που έχουν βρει μέχρι στιγμής στο Μαϊάμι και δύσκολα φαίνεται να χαλάει. Είναι ένα σύνολο με ρόλους, πρωταγωνιστές, συγκέντρωση, αλλά και το απαραίτητο θάρρος-θράσος.

Ο… απίστευτος Μπάτλερ και η ήρεμη «δύναμη» Ντράγκιτς

Όταν ο Τζίμι Μπάτλερ επέλεγε τους Χιτ για την επόμενη ομάδα του σκεφτόταν την κατάσταση που βιώνει τώρα. Να είναι στις νίκες των πλέι-οφ «καβάλα» στο… άλογο, αλλά και τον ίδιο απόλυτο-σταρ και πρωταγωνιστή. Δείχνει να είναι πιο απελευθερωμένος από ποτέ, φαίνεται πως έχει βρει το «σπίτι» του.

Η ωριμότητα του στα ιδανικά επίπεδα. Δεν είναι η ίδια με παλαιότερα. Όντας πλέον στην κατάλληλη μπασκετική ηλικία (30) δείχνει να έχει φτάσει στην αγωνιστική κορύφωση του. Στα πλέι-οφ είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακός. Έχει πάρει στους «ώμους» του τους Χιτ (με τη πολύτιμη βοήθεια των συμπαικτών του) και μαζί κάνουν και από ένα βήμα τη φορά.

Στο πρώτο παιχνίδι σκόραρε 40 πόντους και έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των πλέι οφ που καταφέρνει κάτι παρόμοιο μετά τους άλλοτε σούπερ σταρ και πρωταθλητές των Χιτ, Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ. Στο δεύτερο προσπάθησε να μην κάνει κάτι το εντυπωσιακό, αλλά περιορίστηκε σε πιο ουσιαστικές καταστάσεις. Έβαλε μόλις 13 πόντους, αλλά δεν είχε θέμα να κάνει και ένα βήμα… πίσω, όταν άλλοι παίκτες ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και… ρέντα.

Και αυτό το έπραξε με πλήρη ευθύνη. Γιατί είναι σε ένα σύλλογο που τον αγαπά και τον αγαπούν και το οικογενειακό κλίμα είναι πλέον σήμα-κατατεθέν της ομάδας. Μετά το πέρας του Game 1, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Για εμένα οι συμπαίκτες μου είναι τα πάντα. Ο Ιγκουοντάλα ήρθε και μου είπε “κέρδισε το παιχνίδι”. Το ίδιο και ο Γκόραν Ντράγκιτς και ο Ντάνκαν Ρόμπινσον. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα, είναι να μαρκάρεις, να πάρεις τη σωστή απόφαση, να κερδίζεις τη διεκδικούμενη μπάλα. Όλα παίζουν ρόλο στη νίκη. Και ένιωθα ότι ανέβασα την απόδοσή μου στην τέταρτη περίοδο. Αν αυτό χρειάζεται να γίνεται σε κάθε παιχνίδι, θα πρέπει να βρω τρόπο να το κάνω. Αλλά έχουμε πολλούς άλλους παίκτες που είναι σε θέση να το κάνουν για εμάς.»

Μαζί του και από κοντά είναι ο Γκόραν Ντράγκιτς. Ο Σλοβένος πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 είναι η «ήρεμη δύναμη» στα γκαρντ. Είναι άσος με όλη τη σημασία της λέξης και ξέρει την κατάλληλη στιγμή πως θα πάρει την πιο σωστή επιλογή. Στο παιχνίδι του έχει βάλει σε μεγάλο βαθμό το σκοράρισμα επίσης, δείγμα ότι μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Έχει «στόφα» Ευρωπαίου που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει και στο πίσω μέρος του παρκέ, όπως και κάνει μέχρι τώρα σε αυτή την σειρά με τους Μπακς.

Ο «εκτελεστής» Ρόμπινσον σημείο-κλειδί

Ένας παίκτης που έλειπε τη προηγούμενη σεζόν από την ομάδα του Μαϊάμι είναι οπωσδήποτε ο Ντάνκαν Ρόμπινσον. Ο τρόπος που… πυροβολεί έξω από τα 7.25 μέτρα είναι χαρισματικός. Είναι διαφορετικός και ιδανικός για τον τρόπο που αγωνίζονται οι Χιτ.

Έχει βοηθήσει τα μέγιστα και όχι μόνο για να καταγράφει ο ίδιος καλύτερα στατιστικά, αλλά και να ενισχύει την προσπάθεια των συμπαικτών του «ανοίγοντας» το γήπεδο. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια πραγματοποιεί κάτι το… φανταστικό. Τα ποσοστά του είναι καταπληκτικά. 51.5% από την γραμμή του τριπόντου δεν συναντάς εύκολα. Για την ακρίβεια θα πρέπει να ανατρέξεις στο παρελθόν και να βρεις σερί που έχουν κάνει παίκτες όπως ο Ρέι Άλεν ή ο Στεφ Κάρι. Ενώ προσθέτει 17.2 πόντους στο «σακούλι».

Επίσης, η βοήθεια του Αντεμπάγιο κάτω από τη στεφάνη είναι επίσης εντυπωσιακή. Στο πρώτο παιχνίδι «κατέβασε» 17 ριμπάουντ εκ των οποίων 6 ήταν επιθετικά. Στο δεύτερο «μάζεψε» άλλα 9 (3 επιθετικά).

Γενικότερα οι Μαϊάμι δείχνουν ένα σύνολο που δεν έχει θέμα από το γεγονός πως δεν έχει παίκτες που να έχουν σηκώσει… δεκάδες δαχτυλίδια. Ο Τζίμι Μπάτλερ αναζητεί το πρώτο του. Η «δίψα» του, όπως και των άλλων είναι τεράστια. Θέλουν τη διάκριση. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως οι πρωταθλητές του 2013 έχουν ανακτήσει την παλιά τους δύναμη. Τότε που είχαν στο ρόστερ τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον Ντουέιν Γουέιντ, τον Κρις Μπος, τον Ρέι Άλεν αλλά και πολλούς ακόμα.

Ίσως από το καλοκαίρι να έχουν έναν ακόμα σούπερ σταρ. Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αν δεν στεφθεί και φέτος πρωταθλητής δύσκολα θα παραμείνει κάτοικος του Μιλγουόκι και την νέα σεζόν. Αλλά και χωρίς τον Έλληνα MVP, οι Χιτ θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και να αναζητούν κάθε χρόνο ακόμα περισσότερες διακρίσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ