Milwaukee, we have a problem

Milwaukee, we have a problem

Οι Μπακς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο στη σειρά με τους Χιτ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι ξεκάθαρα. Οι «αφανείς» Μίντλετον και Μπλέντσο και η... ατυχία του Γιάννη έναντι του Μπάτλερ.

Στο κορυφαίο μπασκετικό επίπεδο του πλανήτη όλα γίνονται βάση προγραμματισμού. Ωστόσο, ο Μάικ Μπούτενχόλζερ δεν είχε τα σωστά δεδομένα και ίσως να… τυφλώθηκε από την εκπληκτική πορεία της ομάδας του στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ.

Είναι γεγονός πως οι Μιλγουόκι Μπακς παρουσιάζουν τελείως διαφορετική εικόνα στη «φούσκα» του Ορλάντο, από αυτή που είχαν από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Όταν και έκαναν τη μία νίκη μετά την άλλη, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε εξαιρετική κατάσταση και «απελευθερωμένο». Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτή τη στιγμή. Όχι, γιατί τα στατισικά του δεν είναι καλά, το αντίθετο είναι στα γνωστά του… στάνταρ, αλλά γιατί πλέον δεν έχει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και αυτό φαίνεται στο παρκέ.

Βάσει αριθμών τα «Ελάφια» κινούνται σε πολύ μέτρια επίπεδα. Από την αρχή της επανέναρξης του ΝΒΑ, μετρούν 7 νίκες και 9 ήττες. Ο απολογισμός είναι -2 για μια ομάδα που δεν μας είχε συνηθίσει σε σκαμπανευάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μίντλετον και Μπλέντσο δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη

Όταν οι Μιλγουόκι Μπακς αποφάσισαν να δώσουν ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας στον Κρις Μίντλετον σε καμία περίπτωση δεν φαντάζονταν ότι στην κρισιμότερη «καμπή» της σεζόν θα παρουσίαζε τέτοιο «πρόσωπο» στον αγωνιστικό χώρο. Ο παίκτης που επέλεξε πρώτο ο Γιάννης από το σύνολο των αναπληρωματικών στο All Star Game δεν μπορεί να βοηθήσει τον Έλληνα σταρ. Είναι άστοχος και οι προσπάθεις που παίρνει είναι συνήθως τραβηγμένες.

Στην προηγούμενη σειρά αγώνων με τους Ορλάντο Μάτζικ είχε χαρακτηριστικά: 14 πόντους στο πρώτο παιχνίδι (4/12 σουτ εντός πεδίας) , 2 στο δεύτερο, 17 στο τρίτο (με 7/17 σουτ εντός πεδίας), 21 στο τέταρτο (7/19 σουτ εντός πεδίας) και 21 στο πέμπτο με 7/16 σουτ εντός πεδίας. Αν και ο μέσος όρος του ήταν 15 πόντοι αυτοί ήρθαν μετά από πολλά άστοχα σουτ.

Συνολικά με 40.2% ποσοστό σε όλα τα σουτ είναι φανερό πως ένας από τους υποστηρικτές του Αντετοκούνμπο στην επιθετική συγκομιδή από την «μεγάλη άρκτο» πλέον δεν… συνδράμει.

Στα παιχνίδια απέναντι στο σύνολο του Έρικ Σποέλστρα μετρά μέσο όρο 23.3 πόντους, αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για την ομάδα του.

Από την άλλη ο βασικός πόιντ γκαρντ των Μιλγουόκι, ο Έρικ Μπλέντσο δείχνει πως δεν μπορεί να υποστηρίξει τον 25χρονο φόργουορντ. Παίρνει αρκετές λάθος αποφάσεις, πάσες χωρίς συγκέντρωση, λάθη γενικότερα. Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Μαϊάμι είχε 0 (!) πόντους, 16 στο δεύτερο και 8 μόλις στο τρίτο, ενώ στη σειρά έχει μέσο όρο σχεδόν τρία λάθη ανά παιχνίδι (στατιστικά και όχι ουσιαστικά).

Ώρα να βγει ο Γιάννης μπροστά (;)

Όταν έχεις τον MVP του ΝΒΑ στο ρόστερ σου πρέπει να του επιτρέπεις να μπορεί να «ελίσσεται». Να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, οι οποίοι να καλύπτουν τις αδυναμίες του. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Έλληνας σούπερ σταρ μοιάζει απελπιστικά μόνος. Το 0/7 έξω από τα 6.75 δεν είναι λόγω ικανότητας, αλλά κυρίως λόγω ψυχολογίας.

Είναι φανερό πως αν η μόνη του επιλογή στο παιχνίδι είναι να σουτάρει από τη γραμμή του τριπόντου, τότε κάτι έχει πάει στραβά.

Η διαφορά (+14) που έχασε το σύνολο του Μάικ Μπουντενχόλζερ με αποτέλεσμα να ηττηθεί στο τρίτο παιχνίδι είναι και αποτέλεσμα συγκέντρωσης κάτι που δεν διακρίνει αυτή τη στιγμή τους Μπακς σε όλη τη διάρκεια της «φούσκας», αφού το δείχνουν και τα αποτελέσματα:

-Νίκη με 119-112 απέναντι στους Σέλτικς
-Ήττα με 120-116 απέναντι στους Ρόκετς
-Ήττα με 116-119 απέναντι στους Νετς
-Νίκη με 130-116 απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ
-Ήττα με 136-132 απέναντι στους Μάβερικς
-Ήττα με 106-114 απέναντι στους Ράπτορς
-Νίκη με 126-113 απέναντι στους Γουίτζαρντς
-Ήττα με 119-106 απέναντι στους Γκρίζλς

Πλέι οφ

Ήττα με 122-110 από τους Ορλάντο Μάτζικ-Τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη συνέχεια με 111-96, 121-107, 121-106, 118-104.

Ισάριθμες ήττες σε τρία παιχνίδια από τους Χιτ με 115-104, 116-114, 115-100.

Οι Μιλγουόκι έχουν χάσει τον χαρακτήρα τους με αποτέλεσμα το 56-17 της κανονικής περιόδου να μοιάζει μακρινό παρελθόν. Ανατροπή από 0-3 σε 4-3 δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά των πλέι οφ και είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί φέτος. Στην περίπτωση όμως που γίνει πράξη μετά οι Μπακς θα αναγκαστούν να δώσουν μάχη απέναντι σε… πεινασμένα «λιοντάρια», όπως είναι οι Σέλτικς, οι Λέικερς και ίσως οι Κλίπερς. Ακόμα πιο χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να βγουν και από το τέταρτο παιχνίδι το οποίο αναμένεται να φέρει εξελίξεις στο «στρατόπεδο» των Μιλγουόκι, καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού είναι αβέβαιο το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο «γλυκοκοιτάζουν» πολύ έντονα και οι Μαϊάμι.

Το πλεονέκτημα του Τζίμι Μπάτλερ έναντι του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Σαφώς και είναι ένας παίκτης με λιγότερο ταλέντο από τον Γιάννη. Ωστόσο, ο Τζίμι Μπάτλερ που έχει περάσει από πολλά στάδια της ζωής του μέχρι να βρει την… Ιθάκη του, έχει ένα ισχυρό προβάδισμα. Αυτό λέγεται η ομοιγένεια της ομάδας του. Κάτι που σίγουρα θα ήθελε να έχει και πάλι ο Έλληνας φόργουορντ και την κρίσιμη στιγμή λείπει.

Το πάθος που βγάζει όλο το σύνολο των Χιτ είναι κάτι το μοναδικό. Κάθε σουτ που μπαίνει και κάθε κερδισμένη κατοχή φέρνει χαμόγελα σε πάγκο και παρκέ, λόγου χάριν χθες στο τρίποντο του Κράουντερ που οι φωνές… ξύπνησαν το Ορλάντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ