Με… όργια ΛεΜπρόν στους τελικούς οι Λέικερς (vid)

Με… όργια ΛεΜπρόν στους τελικούς οι Λέικερς (vid)

Οι Λέικερς νίκησαν τους Νάγκετς στο Game 5 με 117-107, στέφθηκαν πρωταθλητές στη Δυτική Περιφέρεια και πλέον ετοιμάζονται για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Στους τελικούς του ΝΒΑ θα βρεθούν για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια οι Λέικερς, καθώς επικράτησαν με 117-107 στο Game 5 των Νάγκετς κι έκαναν το 4-1 στη σειρά.

Οι λιμνάνθρωποι πανηγύρισαν τον τίτλο της Δυτικής Περιφέρειας απέναντι στο Ντένβερ, όμως ο μεγάλος στόχος είναι φυσικά το δαχτυλίδι. Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να είναι ασταμάτητος και να σημειώνει ένα τρομερό triple-double, οι Λέικερς επιβλήθηκαν των Νάγκετς και βρίσκονται 4 νίκες από τον τίτλο, ενώ ο ΛεΜπρόν από τον τέταρτο τίτλο με τρίτη διαφορετική ομάδα.

Όσον αφορά το ματς οι Λέικερς πήραν διαφορά από την αρχή και ουσιαστικά κυριάρχησαν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι δείχνοντας την ανωτερότητα τους. Οι Νάγκετς όμως δεν τα παράτησαν και με τον Γκραντ να «οργιάζει» σε άμυνα και επίθεση (14π. στο τρίτο δωδεκάλεπτο) ισοφάρισαν 84-84. Ο Τζέιμς όμως με τη σειρά του οδήγησε τους Λέικερς εκ του ασφαλούς σε ένα επιμέρους σκορ 12-4, κάνοντας το σκορ 115-103, σημειώνοντας 9 σερί πόντους και δίνοντας νωρίτερα την ασίστ για το μοναδικό καλάθι που δεν σημείωσε ο ίδιος (ένα τρίποντο του Ντάνι Γκριν) στο ίδιο διάστημα.

Ο Τζέιμς ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του με 38 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 40 λεπτά συμμετοχής, σε ένα χορταστικό triple-double. Από κοντά και ο Ντέιβις με 27 πόντους, με τους Ντάνι Γκριν και Άλεξ Καρούζο να προσθέτουν από 11 πόντους.

Για τους Νάγκετς, οι Γιόκιτς και Γκραντ είχαν από 20 πόντους, με τον συγκινητικό Μάρεί – που αγωνίστηκε κουτσαίνοντας σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο – να προσθέτει 19 πόντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ